Els projectes més creatius, a les cooperatives escolars

L'activitat educativa forma part del projecte Cultura emprenedora a l'escola

Societat

L'alumnat de 5è i 6è de les escoles Granullarius, Lledoner, Salvador Llobet, Mestres Montaña i Joan Solans
L'alumnat de 5è i 6è de les escoles Granullarius, Lledoner, Salvador Llobet, Mestres Montaña i Joan Solans

Uns 250 alumnes de 5è i 6è de primària van participar dimecres en una nova trobada de les cooperatives escolars, emmarcada en el projecte Cultura emprenedora a l'escola, impulsat per la Diputació de Barcelona.

El projecte pretén fomentar la cultura emprenedora al cicle superior d’educació primària per desenvolupar-ne valors i capacitats com l'observació, la creativitat, la responsabilitat, l'assumpció de riscos i la presa de decisions, entre d'altres.

La iniciativaeaposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

Deu cooperatives

Els participants en la trobada eren els integrants de les deu cooperatives que han participat enguany en el projecte, procedents de cinc escoles diferents: Crazy Kids i Kriu-Kraks (Granullarius); Jumomi, Lledopro i Cankids (Lledoner); Generació Solans (Joan Solans); Mil i una idees i One Year Crafts (Mestres Montaña), Supereco i Il·lu world (Salvador Llobet).

Durant la trobada, els alumnes, acompanyats dels seus professors, van donar a conèixer els prototips del seus productes i van intercanviar experiències. Les parades per vendre'ls s'instal·laran al mercat del dijous dels dies 6 i 13 de juny.

L’acte de presentació dels projectes va comptar amb el suport en la sonorització dels alumnes del curs de so i escenografia del Centre Vallès, mentre que els estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials de l’institut Carles Vallbona van formar els alumnes en tècniques de venda i van impartir tallers per decorar la parada.

Edicions locals