L'INS Bellera es converteix en un museu en els 20 anys del seu batxillerat artístic

La música de la segona meitat del segle XX i les segones avantguardes, protagonistes

Societat

Tot l'alumnat del centre va participar en una activitat col·lectiva de creació artística i cultural
Tot l'alumnat del centre va participar en una activitat col·lectiva de creació artística i cultural

L’Institut Celestí Bellera va transformar-se dimecres, amb motiu del 20è aniversari del seu batxillerat artístic, en un gran museu interactiu. Va ser en una matinal artística en què els 650 alumnes del centre, de tots els cursos, van ser actors i participants de 28 pràctiques artístiques organitzades per l'alumnat de segon de batxillerat artístic i que van girar al voltant de les segones avantguardes.

Durant el matí, els estudiants de batxillerat van introduir la resta de l’alumnat en el corrent de les segones avantguardes i en la música de la segona meitat del segle XX, i per fer-ho van organitzar diferents itineraris amb un seguit de propostes i pràctiques artístiques.

Entre d’altres, van exposar-se les obres realitzades pels alumnes de segon de batxillerat artístic i escènic i una mostra sobre Brossa dels alumnes de primer de batxillerat artístic.

També hi havia activitats relacionades amb imatges d'avantguarda i dedicades a les arts plàstiques i la literatura, així com música i actuacions de la segona meitat del segle XX, que van ser protagonistes durant la segona part de la matinal.

A més, els alumnes disposaven d’un document amb la ruta que havien de seguir i d’un dossier per recollir els sentiments i les emocions provocades per aquesta activitat de creació artística. La jornada cultural, organitzada per commemorar l’aniversari del centre, també va comptar amb la visita de l’alcalde, Josep Mayoral.

Edicions locals