L'assemblea de la ronda Sud reprèn aquest dijous els talls a la via

A començaments de març la Generalitat va denegar el permís als veïns per tallar la ronda

Societat

L'assemblea de la ronda Sud reprèn aquest dijous els talls a la via
L'assemblea de la ronda Sud reprèn aquest dijous els talls a la via

L'Assemblea Integradora de la Ronda i Sud de Granollers tornarà a tallar parcialment la ronda Sud aquest dijous a la tarda, de 18 a 19 h, per protestar per la contaminació que genera l'elevat pas de vehicles per la via, especialment vehicles pesants.

Amb aquest nou tall, que s'afegeix als més de 80 que ja acumula la plataforma veïnal des de fa més d'un any, es reprèn a la mateixa ronda Sud el calendari de mobilitzacions després d'unes setmanes de parèntesi en què les protestes van traslladar-se forçosament al carrer Marie Curie i Esteve Terrades.

A començaments de març, el Departament d'Interior de la Generalitat denegava el permís a l'Assemblea Integradora de la Ronda i Sud de Granollers per fer els habituals talls de trànsit a la via.

La Generalitat limitava aleshores la possibilitat de fer concentracions entre les cruïlles de la ronda amb els carrers Esteve Terrades i Francesc Macià, però sense tallar els carrils de circulació de vehicles.

La plataforma denuncia des d'aleshores que cada cop se'ls demanen més requeriments per poder concentrar-se, i lamenta que la Policia Local hagi identificat en més d'una ocasió alguns dels veïns que participen en els talls.

Igualment, l'Assemblea també lamenta que la Generalitat "tingui més en compte els perjudicis econòmics per a les empreses i establiments comercials de la zona que no pas el dret a manifestació i la salut dels ciutadans".

Edicions locals