Tot a punt per a la 25a caminada a Montserrat de l'Escola Pia

La marxa arrencarà dissabte a les 18 h des de l'escola, tot i que també hi haurà qui la començarà des de Castellar i des de Monistrol

Societat

La marxa sencera arrencarà dissabte a les 18 h des de l'escola i acabarà diumenge al matí
La marxa sencera arrencarà dissabte a les 18 h des de l'escola i acabarà diumenge al matí

L'Escola Pia de Granollers, l'Ampa i Mou-te ja ho tenen tot a punt per celebrar durant el cap de setmana la 25a edició de la caminada a Montserrat. A partir d'aquest mateix dijous a les 17.15 h els 500 participants a la marxa ja podran començar a escalfar motors amb el brífing i el lliurament de la bossa del corredor al gimnàs de secundària.

Divendres (17.15 h) serà el torn de la festa de sortida de la caminada amb música en viu, berenar solidari i foto de grup al pati de l’edifici de primària, amb entrada pel carrer Sant Josep de Calassanç.

La caminada arrencarà dissabte a les 18 h amb la sortida a peu dels caminaires més agosarats des de l'edifici de secundària de l'Escola Pia, mentre que a les 22.30 h sortirà l’autobús de davant de l’edifici de primària per als qui facin el traçat nocturn entre Castellar del Vallès i Montserrat.

Per als caminaires que faran el traçat més curts, diumenge (8 h) sortirà un nou autocar des de l'edifici de primària de l'escola per enfilar cap a Monistrol.

En aquesta edició als punts d’avituallament s’hi trobaran aliments aptes pels caminants amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, i els caminaires gaudiran del suport de dos fisioterapeutes federats que els acompanyaran durant tot el camí. Així mateix, durant el recorregut es recordarà als jugadors de l’Handbol Granollers accidentats l'any passat a l’AP-7.

D'altra banda, la caminada del 25è aniversari tindrà també una iniciativa solidària, de manera que part de les inscripcions –que valen 10 euros– es destinarà a una ONG, enguany al Casal dels Infants del Raval, una entitat que precisament va fundar Enric Canet, promotor de la primera caminada.

Una caminada amb trajectòria

La caminada a Montserrat de l'Escola Pia va néixer el 1992 proposada per l'escolapi Enric Canet i només amb l'alumnat de secundària –de 2n d'ESO a batxillerat, i el 2009 es va deixar de fer durant tres cursos per manca de participació.

El 2012 es va reprendre novament la marxa, aquesta vegada oberta a tota l'escola i amb el recorregut iniciat des de Monistrol per als més petits. Segons els càlcus dels organitzadors, en aquestes 25 edicions hi han participat 2.400 persones, s'han recorregut 90.000 km i s'han caminat unes 23.000 hores.

Edicions locals