La Bicicletada del Besòs recaptarà fons per a Oncovallès i l'Hospital de Sant Joan de Déu

Grifols apadrinarà els quilòmetres recorreguts amb 0,20 euros per cadascun i es pretén arribar als 15.000 quilòmetres

Societat

La bicicletada s'ha presentat avui a la seu del Consorci del Besòs Tordera
La bicicletada s'ha presentat avui a la seu del Consorci del Besòs Tordera | Consorci

El Consorci Besòs Tordera ha presentat aquest matí la 27a edició de la Bicicletada del Besòs, que se celebrarà el 19 de maig i que enguany servirà per recaptar fons per a la lluita contra el càncer i, concretament, per a l'entitat Oncovallès i l'Hospital de Sant Joan de Déu.

“La nostra Bicicletada és una magnífica oportunitat per compartir amb la ciutadania els avenços i la millora dels entorns, i enguany a més per lluitar plegats contra una bona causa, com és la lluita contra el càncer”, ha indicat Joan Vila, president del Consorci, a la presentació.

L’empresa multinacional catalana Grifols, especialitzada en el sector farmacèutic, apadrinarà els quilòmetres recorreguts pels participants. Cada quilòmetre equivaldrà a 0,20 euros, i l’objectiu fixat és arribar als 15.000 quilòmetres. A més, l’empresa Sorea, especialitzada en la gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l'aigua; l’empresa Derypol, dedicada a la fabricació de productes per al tractament de les aigües; Drenatges Urbans del Besòs (DUB), empresa mixta especialitzada en la gestió i manteniment dels claveguerams municipals; Merck, dedicada al sector químic i farmacèutic, i Velutex Flock, dedicada a la fabricació de flock, també faran aportacions econòmiques per a la causa. Per últim, la marca de productes cosmètics per a pells sensibles La Roche-Posay oferirà obsequis als participants.

Tota la recaptació serà lliurada a parts iguals a l’entitat Oncovallès, amb seu a Granollers i orientada al suport a malalts i familiars, i a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a les diferents línies d’investigació del càncer infantil que té en marxa.

Pere Cladellas, president, i Carme Grau, coordinadora d’Oncovallès, han explicat la importància de rebre aquest tipus de suport per a la seva entitat, en funcionament des de fa 17 anys. “Volem donar les gràcies al Consorci per pensar en nosaltres i a les empreses patrocinadores, i volem animar la gent a participar i que el dia 19 de maig pedalin i omplin les xarxes socials de fotografies amb el mocador rosa que els hi regalarem a la sortida”, han detallat.

“El 75% dels recursos que necessitem per tirar endavant les 10 línies d’investigació del càncer infantil que tenim en marxa provenen de donacions, de fet, si podem avançar en la recerca i el coneixement del càncer infantil és gràcies a la solidaritat”, ha puntualitzat Emmanuelle Perrier, de l’Obra Social Hospital Sant Joan de Déu. Perrier ha explicat que actualment la supervivència del càncer infantil es troba en el 80%, quan fa quatre dècades no arribava al 20%. “Moltes gràcies al Consorci per pensar en aquestes dues vessants de la malaltia, l’acompanyament i la investigació, tan importants per fer-li front”, ha conclòs.

Una sortida a Montmeló

Enguany, la sortida corresponent al riu Tenes s’ha traslladat al terme municipal de Montmeló, una mica abans d’arribar a la confluència entre els camins fluvials del Tenes i el Besòs, i servirà per donar a conèixer la restauració executada en aquest tram de camí fluvial. Les obres, dutes a terme entre l’Ajuntament, el Consorci i Grifols, han servit per ampliar i condicionar la zona de pas, així com per eliminar flora invasora i plantar-ne d’autòctona.

Així, a les 9.30 h es donarà el tret de sortida a Granollers (riu Congost), Montornès del Vallès (riu Mogent) i Montmeló (riu Tenes). A les 10.30 hores es podran incorporar els participants des dels punts habilitats a Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet (tots dos al riu Besòs).

“Als participants els hi recordem que facin una posada a punt de les bicicletes, que no s’oblidin el casc i que vinguin disposats a gaudir dels entorns i a pedalar per una bona causa”, ha puntualitzat Marc Ràfols, de l’empresa La Nova Fita, encarregada d’organitzar els aspectes tècnics de la cursa.

Com sempre, l’arribada tindrà lloc al Parc Fluvial del Besòs, a Sant Adrià de Besòs, on se celebrarà una gran festa final de l’esport i la natura amb diferents propostes per a tota la família, com un taller de zumba, joc de pistes, manualitats i tallers per als més menuts, i el ja tradicional taller de caixes-niu, a càrrec del Grup Ornitològic del Tenes (GOT). Oncovallès instal·larà a més una carpa informativa. Per gaudir de la festa, l’organització oferirà a l’arribada un refrigeri per recuperar forces i un aparcament gratuït per a les bicicletes.

“Aprofitant que arribem a mar, enguany volem també que les famílies tinguin coneixement d’aspectes fonamentals d’aquest medi amb els nous tallers Tortugues marines i meduses i Experimentem amb sorra i aigua del mar”, ha explicat Ruth Soto, responsable de la Subconca Besòs del Consorci i regidora de l’Ajuntament de Sant Adrià.

La prova compta també amb la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Martorelles, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Gramenet, i la Diputació de Barcelona. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar a través del web www.besos-tordera.cat.

Edicions locals