Campanya per promoure el reciclatge d'envasos en bars, restaurants i cafeteries

Granollers va recollir l'any passat 838,67 tones d'envasos, 132 més que l'any anterior

Societat

La campanya es du a terme en diferents municipis de l'àmbit del Consorci de Residus
La campanya es du a terme en diferents municipis de l'àmbit del Consorci de Residus

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en col·laboració amb Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou la sostenibilitat a través del reciclatge d'envasos a Espanya, inicia un projecte de reciclatge dels envasos lleugers procedents de l'hostaleria, la restauració i el càtering.

El programa s’està desplegant a Granollers i també a Caldes de Montbui, Cardedeu, la Garriga, la Llagosta, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, la Roca del Vallès i Sant Celoni, que representen el 70% de la població total del Vallès Oriental.

La campanya pretén afavorir la participació d’aquests establiments en la recollida selectiva dels envasos lleugers i incrementar els índexs de recollida dels envasos lleugers procedents d’aquests tres sectors.

Per desenvolupar el projecte, primer es fa un inventari de tots els establiments d'hostaleria, restauració i càtering d'aquests municipis, uns 870 aproximadament, per detectar les necessitats en matèria de reciclatge, com el nombre de cubells i papereres que calen per fer una separació adequada dels residus, o els inconvenients que troben per reciclar.

També es vista els negocis per explicar-los la iniciativa i lliurar-los el material necessari per separar els residus correctament, i més endavant es faran formacions per als professionals dels establiments que participin en el projecte per aconseguir una correcta separació dels residus.

A més, es facilitaran materials de consulta amb tota la informació detallada sobre reciclatge i es lliurarà a cada establiment adherit un segell que acreditarà la seva participació en la iniciativa.

Recollida d’envasos lleugers

Tot i que la tendència en la separació de residus és a l'alça, l'àmbit del Consorci de Residus continua per sota de la mitjana catalana: 15,97 kg/hab/any pels 19,22 kg/hab/any de Catalunya l'any 2017. En el cas de Granollers, l'any 2017 van recollir-se 706,04 tones d'envasos lleugers, mentre que el 2018 van ser 838,67, el que suposa un 18,78% del total. 

La campanya ha de permetre augmentar els índexs de recollida selectiva i acostar-se als objectius marcats per Europa: arribar al 50% de recollida selectiva l’any 2020, al 55% el 2025, al 60% el 2030 i al 65% el 2035. A Catalunya l’objectiu és encara més ambiciós: arribar al 60% l’any 2020.

Edicions locals