Els Xics aixequen castells de 7 a Madrid

S'hi han desplaçat 140 castellers i castelleres que van actuar dissabte convidats per la colla madrilenya

Cultura

Els Xics aixequen castells de 7 a Madrid
Els Xics aixequen castells de 7 a Madrid | Xics de Granollers

Els Xics de Granollers han fet la seva primera actuació a Madrid convidats per la colla Castellera de Madrid, apadrinada pels Xics. Divendres 140 castellers i castelleres es van desplaçar a la capital espanyola per fer-hi una actuació dissabte.

Els de la camisa grana han fet visita turística per Madrid i diverses activitats, com la visita a l’exposició fotogràfica Castillos en el aire. Una Colla de Madrid, al Centro Sociocultural Clara Campoamor.

Després d'un dinar popular conjuntament amb la colla local va començar la cercavila, des de la plaza España, on està situat el Cercle Català de Madrid, fins al Templo de Debod, on s'ha fet la diada castellera amb la Colla Castellera de Madrid i els Xics de Granollers. Una actuació amb castells de 6 de la colla local, de 7 de la colla convidada i amb un 4 de 6 de germanor que va servir per acabar la diada.

Concretament, els Xics hi van descarregar un pilar de 4, un 4 de 6 amb agulla, un 3 de 7, un 4 de 7 i un pilar de 5. Els castellers de Madrid, que el 2017 van participar a la diada dels Xics a la Porxada, han descarregat un pilar de 4, un 3 de 6, un 4 de 6, una torre de 5 i dos pilars de 4, així com un intent de torre de 6.

Edicions locals