Primer de Maig: unitat de lluites per a una vida digna

Unes 200 persones van fer una marxa reivindicativa entre els Jutjats i la Porxada

Economia

Diverses entitats van mobilitzar-se per reclamar unes condicions laborals i de vida dignes I Foto: CNT Vallès Oriental
Diverses entitats van mobilitzar-se per reclamar unes condicions laborals i de vida dignes I Foto: CNT Vallès Oriental

Entitats com Arran, l'Assemblea d'Aturats i Aturades, el CDR, la CNT, COS, Crida per Granollers-CUP, Endavant, Intersindical-CSC, l'Ateneu Popular La Malgirbada, la Marea Pensionista i Papers per a Tothom van mobilitzar-se el Primer de Maig a Granollers amb el lema Primer de Maig, unifiquem lluites per una vida digna!.

Unes 200 persones d'aquestes entitats van recórrer a peu el trajecte entre els Jutjats i la plaça de la Porxada i van denunciar l'empobriment generalitzat de la classe treballadora per la precarització sistemàtica dels llocs de treball.

Durant el recorregut diversos moviments socials van fer accions de denúncia sobre habitatge, precarietat, feminisme o migració, i  van reclamar, entre d'altres, "posar fi a la desigualtat de gènere, apujar el salari mínim a 1.200 euros al mes, establir la jornada de 35 hores, derogar la reforma laboral, habitatge digne i millorar les condicions de vida de la classe treballadora".

Els parlaments sindicals van tancar l'acte reivindicatiu a la Porxada, i posteriorment hi va haver un dinar popular organitzat per l'Ateneu Popular La Malgirbada.

 

Edicions locals