Èlia Morales, Mariona Salomó i Judit Barco guanyen els primers premis del concurs literari de Can Pedrals

Hi han participat 272 alumnes de cicle superior de primària i d'ESO de 18 centres de Granollers

Cultura

Lliurament de premis
Lliurament de premis | Xavier Solanas

Aquesta tarda la sala Tarafa ha acollit el lliurament de premis del 62è concurs literari que organitza la biblioteca de Can Pedrals, al qual enguany han participat 272 alumnes de cicle superior de primària i d'ESO de 18 centres educatius de la ciutat.

Dels 272 alumnes, 97 són de 5è i 6è de primària (categoria A); 86, de 1r i 2n d'ESO (B), i 89 de 3r i 4t d'ESO (C).
 
El jurat, integrat per Lambert Botey, cineasta i escriptor; Montserrat Lorente, professora de llengua i literatura; i Íngrid Blanch, Inma Bueno i Marta Serra, de Biblioteques de Granollers, ha atorgat 9 premis consistents en vals de 40 a 100 euros bescanviables per llibres. L'escriptora Marina Martori ha llegit alguns dels relats guanyadors. 
 
Els alumnes van confeccionar les seves redaccions l'11 de març passat a Can Pedrals. Van tenir dues hores per redactar un microrelat a partir de la frase inicial de la novel·la Solitud (1905) de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert), l'any que es commemora el 150 aniversari del naixement d'aquesta autora cabdal del modernisme.
 
En la categoria A les premiades han estat Èlia Morales Roldan (1a), de l'Escola Cervetó; Ruth Fontanet Alonso (2a), del Col·legi Jardí, i Laia Requena Rovira (3a), de l'Escola Pia.
 
A la categoria B els premis han estat per Mariona Salomó Pérez De Villar (1a), de l'EMT; Ainara Jing Real Perales (2a), del Col·legi Jardí, i Náyade Carrasco Sánchez (3a), de l'Institut Celestí Bellera.
 
A la categoria C, Judit Barco Tintó (1a), del Col·legi Jardí; Lídia García García (2a), del Cervetó, i Paula Boza Nielfa (3r), de l'Escola Pia, han sigut les guanyadores.
 
Els premis consisteixen en vals per bescanviar per llibres en cadascuna de les categories, per valor de 100 euros el primer premi; de 60, el segon, i de 40, el tercer.

Edicions locals