Els escolars instal·len poemes objecte als equipaments amb motiu de l'Any Brossa

L'acció 'Brossam!' s'emmarca dins el projecte lúdic i creatiu ideat per l'artista Bàrbara Partegàs

Cultura

Els escolars instal·len poemes objecte als equipament amb motiu de l'Any Brossa
Els escolars instal·len poemes objecte als equipament amb motiu de l'Any Brossa

Les escoles de Granollers s'han sumat a l'Any Brossa amb el projecte Brossam!, un treball de creació de poemes objecte, que han instal·lat a diversos equipaments de Granollers. Els alumnes de 4t i 5è de primària han pensat, imaginat, escrit i fotografiat poemes objecte a partir del que han trobat dins d’una caixa.

Aquesta és una proposta de l’artista Bàrbara Partegàs, un projecte lúdic, poètic i creatiu de ciutat que commemora l’Any Brossa difonent l’obra i la personalitat de l’artista i poeta Joan Brossa en el centenari del seu naixement. 

El projecte ha comptat amb la participació de les escoles Pereanton, L'Estel, Educem, Salvador Llobet, Mestres Montaña, Granullarius, Ferrer i Guàrdia, Ponent i Montserrat Montero. Entre els mesos de febrer i març els infants, acompanyats dels alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Celestí Bellera, han treballat la vida i l’obra de l’artista abans de fer les seves composicions. 

Durant aquest maig i fins al 9 de juny les obres es poden veure a la Biblioteca Can Pedrals, a la Biblioteca Roca Umbert, al Cinema Edison, a l’Espai d’Arts de Roca Umbert, al Museu de Granollers, al Museu de Ciències Naturals-La Tela i al Teatre Auditori. 

Aquest treball, impulsat per l’Ajuntament i l’Associació Cultural de Granollers, sorgeix de la idea de fer una activitat paral·lela als concerts de la Cantània que enguany s’endinsa en l’univers de Joan Brossa amb l’espectacle A de Brossa. Del 31 de maig al 9 de juny es celebraran 17 funcions que aglutinaran més de 4.500 alumnes de la comarca.

Edicions locals