L'Ajuntament té un romanent de 2018 disponible d'11 milions d'euros

El govern municipal va donar a conèixer les dades al darrer ple de mandat

Societat, Economia

L’Ajuntament de Granollers ha presentat la liquidació del pressupost de l'exercici 2018, que s'ha tancat amb un romanent de tresoreria disponible d'11.069.037 euros, uns diners que el proper govern municipal sorgit de les eleccions del 26-M podrà decidir a què destinar.

El regidor d'Hisenda, Jordi Terrades, explicava en el darrer ple de mandat que el pressupost de l'any passat es va incrementar un 31% respecte a la xifra aprovada inicialment gràcies a uns majors ingressos previstos, amb increments significatius en impostos –2.678.000 euros més recaptats–, sobretot pel que fa a l'impost de vehicles, les transmissions patrimonials (amb un milió més de recaptació per sobre de la prevista), l'impost d'activitat econòmiques (122.000 euros més) i l'impost de construccions (1,4 milions). A més, es van regular els comptes del contracte de subministrament d'aigua amb Sorea, de manera que el pressupost va sumar 400.000 euros més.
El 2018, l'Ajuntament també va rebre un increment de transferències de l'Estat, "que té a veure amb l'activitat del país i que ha suposat 1 milió d’euros més dels previstos", detallava Terrades.

A banda de l'increment dels ingressos, el regidor també posava en valor la "política d’eficiència i estalvi en la despesa ordinària" com a causes del tancament positiu de l'any. Terrades recordava les actuacions d'eficiència energètica que s'han traslladat a menys cost a les factures. "Respecte al que teníem consignat en subministraments elèctrics ens hem estalviat uns 800.000 euros", assegurava.
A més, indicava que en interessos d'entitats bancàries també s'han estalviat 800.000 euros. "I del fons de contingència, pràcticament s’ha esgotat tot", deia.

Per tots aquests motius i l’acumulació d'exercicis anteriors, l'A-
juntament té un romanent de tresoreria de 39 milions d’euros (1,6 milions més que l’any anterior). D'aquests, el romanent de tresoreria disponible és d’11 milions d’euros.

El deute

A més, Terrades assegurava que l'Ajuntament de Granollers és una administració sanejada que "permet complir els acords amb els treballadors", deia i recordava l'increment salarial en els propers anys, després d’anys de congelació.

El socialista també feia balanç del mandat 2015-2018, tot recordant que en el primer exercici d'aquest període, el resultat pressupostari era de 7,2 milions d’euros positius, mentre que el 2018 és de 8,8. "Hem complert el programa d’actuació municipal i alhora hem reduït el deute viu, del 36,5 al 26,3% del rati legal (40 punts per sota del màxim)", assegurava Terrades.

Edicions locals