Araceli Orellana: 'Cal obrir una etapa de pluralisme polític en la governança de la ciutat'

La cap de llista de Granollers En Comú presenta el programa electoral al centre cívic Jaume Oller

Política

Araceli Orellana: 'Cal obrir una etapa de pluralisme polític en la governança de la ciutat'
Araceli Orellana: 'Cal obrir una etapa de pluralisme polític en la governança de la ciutat'

Granollers En Comú - En Comú Guanyem ha encetat els actes de campanya al centre cívic Jaume Oller, on la candidata a l'Alcaldia, Araceli Orellana, ha presentat les principals línies del programa electoral. Ho ha fet acompanyada de bona part de la llista i de la diputada al Congrés Aina Vidal.

L'acte s'ha encetat amb la presentació de la llista per part d'una jove simpatitzant d'origen veneçolà, que fa tres anys que viu a Catalunya, però "que no podrà votar, quan tothom hauria de poder participar en les eleccions de l'Ajuntament del seu municipi", feia notar Orellana.

Abans de desgranar el programa "de 58 pàgines plenes d'idees i anhels", la candidata d'En Comú ha advocat per "una nova etapa a la governança de la ciutat que reculli el pluralisme polític que té Granollers, i que queda anul·lada per la majoria absoluta". Orellana insistia en fer escoltar "la nostra veu. Els granollerins no som clients de l'Ajuntament", exclamava, i assegurava que la seva formació representa la gent mobilitzada pels drets laborals, per la PAH, per les vagues feministes i contra el feixisme, "gent que té clar que els drets socials són fruit de moltes lluites col·lectives".

Orellana destacava 14 punts del programa –editats en un díptic–, en què els comuns reclamen la reserva del 30% de l'aprofitament urbanístic per a la dotació d'habitatge de caire social, com ha aprovat Barcelona, i la regulació dels preus de lloguer; consolidar una xarxa ciclable urbana i periurbana; una administració pública descentralitzada dins el municipi; l'imminent pacificació del trànsit rodat a la ronda Sud i l'esforç institucional i ciutadà per aconseguir l'aprovació del projecte d'obres del soterrament del ferrocarril; un pla de reducció efectiu dels nivells de contaminació ambiental; la remunicipalització dels serveis públics; una garantia plena dels drets socials de tot el veïnatge; crear nous aparcaments especialment a la zona nord de la ciutat; ampliar la plantilla destinada a la seguretat pública, i aprofundir en la feminització de la gestió municipal.

El desacord amb Podemos

Orellana desitjava també "un canvi en les relacions de les forces polítiques" i assegurava que "no hem entès gaire que una negociació accelerada no fes possible una llista conjunta amb Podemos, quan jo vaig renunciar a encapçalar-la", deia, tot i que apuntava la voluntat de treballar-hi conjuntament.

Aina Vidal va cloure l'acte recordant la importància de totes les institucions i, en especial, els ajuntaments que "tenen moltíssim a dir i a fer; i que han demostrat que es poden fer polítiques públiques diferents". Per això, assegurava, el PP "es va inventar la RSAL, una mena de llei mordassa" per a les administracions locals.

Edicions locals