Fórmula Palou

En la campanya electoral, la CUP insisteix en l'oposició frontal al Pla Director Urbanístic del Circuit

Política

Membres de la CUP van exposar les seves propostes sobre Palou i el PDU del Circuit
Membres de la CUP van exposar les seves propostes sobre Palou i el PDU del Circuit | C.R.

Carles Riobó

La Crida per Granollers-CUP-Alternativa municipalista s’oposa frontalment al Pla Director Urbanístic (PDU) del Circuit de Barcelona-Catalunya, que contempla la construcció de noves pistes, un centre comercial, un parc temàtic i hotels. Així ho reiteren en un manifest en què qualifiquen aquest projecte com "un monstre gegant", l’expressió d’"un model caduc i opac".

La formació també denuncia interessos de JxCat i equidistància d’ERC en aquest projecte, així com el "contracte secret entre el Govern i la Formula 1, un acord vergonyós que costa 20 milions de dòlars", en referència al contracte que vincula el Circuit amb Liberty Media, l’empresa organitzadora de la F1.

Pep Medina, número 3 de la candidatura, adverteix que "si la CUP és present a l’Ajuntament i és decisiva, proposarem que aquest surti del contenciós per defensar el PDU del Circuit i es faci una moratòria urbanística per sortir també del projecte de la Generalitat".

Més protecció per a Palou

La CUP considera que Palou és una peça fonamental de la plana central del Vallès Oriental i que és un àmbit massa agredit, atès que més de la meitat del seu territori ja ha estat urbanitzat. Defensen augmentar la seva protecció, superant el marc del POUM i integrant-lo dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). A partir d’aquí, proposen potenciar Palou com a espai agroecològic que inclouria la creació d’una universitat dedicada als estudis de l’aigua i una xarxa de consum agroecològic "per alimentar a la ciutat i contribuir, en la mesura del possible, a la sobirania alimentària".

El projecte del camp de futbol ha estat un altre focus de debat en els darrers dies. Per a la CUP és una infraestructura que s’hauria de reubicar dins el nucli urbà. "Palou no ha de ser només un parc o un lloc d’esbarjo per a la gent de la ciutat. És un espai natural en el qual hi ha una biodiversitat que no ens podem anar menjant amb fets consumats i en funció d’uns interessos molt particulars que les generacions futures no ens agrairan", apunta Medina.

Encara en l’àmbit de territori i mobilitat, la CUP elogia el dinamisme de la plataforma Integració Ronda i Sud, "que en un any han aconseguit molt més que en els darrers 20 anys d’inacció municipal i del Departament de Territori".

Per la CUP s’imposa l’elaboració d’un estudi de mobilitat que porti a reduir el volum de vehicles a la ronda Sud, tot disminuint el nombre de carrils i afegint places d’aparcament amb l’objectiu que acabi sent "un carrer més de la trama urbana".

Edicions locals