ERC presenta més de 600 propostes per 'sacsejar la ciutat i sortir de l'estancament'

Núria Maynou i Lorena Torró presenten el programa electoral dels republicans per al 26-M

Política

Núria Maynou, cap de llista, i Lorena Torró, número 3, van presentar el programa electoral dilluns
Núria Maynou, cap de llista, i Lorena Torró, número 3, van presentar el programa electoral dilluns

“Un gran projecte de ciutat que pretén sacsejar el conformisme i sortir de l'estancament”. Així definia dilluns Lorena Torró, número 3 de la candidatura d’ERC, el programa que els republicans presenten per al proper mandat i amb què concorreran a les eleccions del 26-M, “un programa transformador per recuperar la força de la capitalitat de Granollers”.

“És un document amb 5 eixos sectorials, 27 àrees d'actuació, 70 objectius estratègics i més de 650 mesures concretes”, destacava Torró, un programa obert que “aspira a créixer durant els properes mesos i anys per a millorar la vida dels veïns de Granollers”.

Ciutat "viva, cohesionada i republicana"

Abans d’entrar en detall, la cap de llista Núria Maynou va introduir els tres eixos en què es basa el projecte d’ERC. D’una banda, “fer una ciutat viva i dinàmica, que no s’aturi, on passin coses”.

D’una altra, “reforçar la cohesió social, fer que tots els veïns, siguin del barri qui siguin, se sentin part de Granollers; trencar la desigualtat i la segregació, eliminar barreres socials i urbanístiques, fer política als barris, crear noves centralitats i valorar el teixit social i associatiu”.

I, finalment, “fer una ciutat radicalment republicana, que sigui clau en el moment que viu el país i que alhora defensi valors republicans, democràtics i cívics, enfortint la confiança en l’administració pública i impulsant la participació ciutadana real i efectiva”.

Més de 600 propostes

Entre les mesures que van enumerar els republicans en la presentació de dilluns hi ha l’ampliació de l’oferta d’habitatge de lloguer social, l’elaboració d’un pla de mobilitat que potenciï les alternatives al cotxe i minimitzi l’impacte de barreres urbanístiques, incrementar el verd urbà i reformar el parc Torras Villà i la plaça Barangé i ampliar aquests espais fins a la Font Verda.

En acció social, avançar cap a una ciutat feminista i donar perspectiva de gènere a les polítiques municipals, retenir el talent en salut, promocionar els hàbits esportius i de salut i impulsar, entre d’altres, un consell municipal de l’esport i un centre d’alt rendiment esportiu a la ciutat.

ERC també proposa una organització municipal oberta i horitzontal a l’Ajuntament, eliminar les barreres administratives per als autònoms, potenciar el pla de transició Escola-Treball, reforçar el comerç de proximitat, crear una marca Granollers per potenciar l’economia, modernitzar els polígons industrials, crear una regidoria d’innovació, fomentar l’economia social i solidària i les cooperatives de consum.

Finalment, en l’àmbit d’educació i cultura, també aposten, entre d’altres, per promoure i enfortir els estudis universitaris a la ciutat, impulsar projectes singulars a les escoles, fer un pla local de normalització lingüística, valorar el paper de les ampes i prestigiar el patrimoni social, històric i cultural de la ciutat entre d'altres.

Edicions locals