Àlex Sastre es reivindica com la candidatura que 'està més a prop del relleu real' al govern granollerí

Junts per Granollers aplega més de 400 persones a la Porxada, en un acte amb Quim Torra i Carles Puigdemont

Política

Puigdemont va intervenir a l'acte de campanya d'Àlex Sastre per videoconferència
Puigdemont va intervenir a l'acte de campanya d'Àlex Sastre per videoconferència

A l'acte central de campanya de Junts per Granollers, el cap de llista, Àlex Sastre, va demanar el vot per "la candidatura que està més a prop del relleu real" al govern granollerí; "per als que compartim papereta amb Puigdemont i no amb Josep Borrell", deia. Precisament, a l'acte va comptar amb la presència per vídeo conferència de Carles Puigdemont, candidat al parlament europeu, així com del president Quim Torra, la consellera Meritxell Budó i l'advocat Gonzalo Boye.

Les membres de la candidatura de JuntsxGrn Marta Torrelles i Esther Lara van obrir el míting explicant la seva vinculació amb els àmbits de la cultura i l'educació i de la lluita per la integració social.

Gonzalo Boye va ser el primer mediàtic a intervenir per denunciar la repressió vers Puigdemont, Comín i Ponsatí, que "són a l'exili per coherència, perquè no es deixen intimidar i per continuar combatent per allò què vostès van votar", deia. L'advocat demanava a les més de 400 persones aplegades a la Porxada que "els protegeixin; han de ser parlamentaris europeus i tenir impunitat".

La consellera de presidència i exalcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, tornava el discurs al Vallès Oriental recordant el seu predecessor empresonat, Jordi Turull, i elogiant el candidat Àlex Sastre, a qui atribueix "tres valors cabdals per ser alclade: capacitat de diàleg, saber escoltar i rigor en la gestió". Budó defensava que "la ciutat necessita Sastre perquè necessita un canvi; Granollers ha d'exercir la capitalitat del Vallès Oriental i també ha de ser protagonista al país", deia la consellera.

Al seu torn, Sastre recordava una frase d'Eugeni Xammar, "de Vallès només n'hi ha un i la seva capital és Granollers", i assegurava que se l'ha fet seva. També citava Manel Fontdevila i Francesc de Perpinyà, que "sintetitzen el caràcter de JuntsxGrn; una ciutat líder als vallesos per no ser engolida per Barcelona, una ciutat d'oportunitats que comparteix l'anhel de llibertat del país". "Una ciutat que no tenim, però que ara podem tenir-la", deia, i demanava el vot per a un "equip que vol ampliar el parc Torras Villà, superar els reptes d'accés a l'habitatge i fer una nova residència en comptes de centrifugar les responsabilitats". Sastre afegia: "un 74% dels ciutadans no saben cap projecte de futur del govern actual". I acabava assegurant: "estic disposat a dedicar els millors de la meva vida a Granollers".

"Contra els que ens volen callats, més Puigdemont i més Sastre"

El president de la Generalitat, Quim Torra, parlava del 26-M com un repte amb dues urnes. "Contra els que ens volen callats, nosaltres més Puigdemont i més Sastre", exclamava. A Europa, Torra assegurava que "cal que Puigdemont, Comín i Ponsatí continuïn sent la nostra veu" i afirmava que "tot l'independentisme és a Lliures per Europa; és la llista més transversal". Pel que fa a Granollers, reclamava un Ajuntament al costat de les institucions catalanes. "Hem d'omplir les urnes, que és el nostre terreny de joc! Hem d'utilitzar la força de la democràcia!", exclamava, acompanyat de crits d'independència a la plaça.

Carles Puigdemont, a través de videoconferència, demanava tenir clares dues prioritats, "que JuntsxGrn guanyi les eleccions, i continuar la feina que va culminar l'octubre de 2017 i que vam anar a l'exili per seguir". "No som a l'exili per quedar-nos callats, ni per fer gran un partit, sinó per plantar cara, si cal, posant-nos en risc", assegurava. "Estem defensant els drets i llibertats fonamentals dels europeus", deia i considerava que cal un "salt endavant, que la Catalunya de l'1-O entri amb força al Parlament europeu". "Catalunya serà europea o no serà. I també tenim el dret de dir que Europa serà catalana o no serà, perquè, davant la repressió i el populisme, si no defensa els valors de l'1 d'octubre no serà", concloïa. "Nosaltres no ens rendim; i si no ens rendim, guanyarem!", deia, i l'acte es tancava amb un "visca Catalunya lliure!" i el so de No surrender, de Bruce Springsteeen.

Edicions locals