Carrizosa (Cs): 'Molta gent hem decidit no camuflar-nos en el paisatge i donar la cara'

Ciutadans presenta a la sala Tarafa els 23 candidats del Vallès Oriental i Osona

Política

Els diputats Carlos Carrizosa i Blanca Navarro van presentar les candidatures de Cs al Vallès Oriental i Osona
Els diputats Carlos Carrizosa i Blanca Navarro van presentar les candidatures de Cs al Vallès Oriental i Osona

Una sala Tarafa plena va acollir dimarts la presentació de les 23 candidatures de Ciutadans al Vallès Oriental i Osona per a les eleccions del 26-M. Són 16 més que ara fa quatre anys, quan només van presentar-ne set, totes al Vallès Oriental.

L’acte va arrencar amb la diputada al Parlament i veïna de Granollers Blanca Navarro, qui va destacar el creixement "exponencial" del partit els últims anys i va agrair la feina i dedicació de les persones implicades en el projecte de Ciutadans (Cs). “Sou dones i homes valents que lluiteu contra la confrontació que generen els nacionalistes”, deia, i animava els companys de partit a treballar de valent per "sortir a guanyar i tenir alcaldes i equips de govern de Ciutadans".

Navarro també va fer referència a la presència d’estelades i llaços grocs als espais públics. “Els carrers i places no són dels separatistes, són de tots els qui vivim a la ciutat, de la mateixa manera que els ajuntaments no han de ser els altaveus del separatisme ni una extensió de les seus dels partits”, deia. Davant d’això, afirmava la diputada, “la papereta taronja és la garantia del constitucionalisme i l’únic compromís amb la Catalunya real”.  

"No penso marxar"

En la mateixa línia, el candidat a l'alcaldia de Granollers per segona vegada, Enric Meseguer, va lloar la "valentia" de tots els companys que "hem hagut d’aguantar que ens insultin pel carrer, ens facin escraches i ens llancin burilles enceses", i va lamentar que hi hagi gent que es plantegi marxar de Catalunya. “Jo no penso marxar; he nascut aquí, sóc català i els meus fills també ho són!", deia. En aquest sentit va carregar contra l’independentisme, de qui va dir que només aporta "fuga d’empreses i de llocs de treball", i contra l’alcalde Mayoral, "per tenir al balcó de l’Ajuntament un llaç groc penjat, un símbol que no ens representa a tots".

Manuel Losada, candidat a Parets i coordinador d'organització del partit a Barcelona Nord, també va destacar el creixement del partit a la comarca –“en quatre anys hem passat d’una sola secció comarcal a 20 agrupacions locals”– i va indicar que “cal acabar amb el bipartidisme i l’independentisme, amb el fet que hi hagi ciutadans de primera i de segona”.

Finalment, el nou president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, va explicar que “ha estat Ciutadans qui ha aconseguit que es vagin retirant les estelades i els llaços grocs dels edificis i espais públics”, i va afegir que “la gent de Ciutadans hem decidit no camuflar-nos en el paisatge i donar la cara”.

També va reclamar “imparcialitat i neutralitat” als mitjans públics catalans, com TV3 i Catalunya Ràdio, i assegurava, en relació amb la possible participació de Junqueras i Puigdemont en el debat de TV3 de dimarts, que “hi ha gent que no ens agenollem, i que quan recorrem la vulneració de drets dels processistes, guanyem”.

Carrizosa també va destacar que en aquestes eleccions Cs presenta 204 candidatures que abasten el 90% de la població de Catalunya, i va preveure un èxit electoral del partit perquè “sabem que hi ha molta gent que no combrega amb l’independentisme”. El diputat també va augurar un “canvi de cromos i acords” entre ERC i el PSOE després de les eleccions, i per això va descriure el suport a Ciutadans com “el vot útil del constitucionalisme”.

Programa per Granollers

Més enllà de la trobada entre els diputats Navarro i Carrizosa amb els candidats del Vallès Oriental i Osona, Enric Meseguer, com a amfitrió, va desgranar alguns punts del programa de Cs per a la ciutat. Va indicar que “Granollers s’està convertint en una ciutat dormitori amb un centre bonic i 16 barris oblidats”, i va reclamar que la ciutat sàpiga “atraure les oportunitats que genera el Circuit i la Roca Village”.

També va apostar perquè l’Ajuntament construeixi la residència per a la gent gran sense esperar a tenir un acord signat amb la Generalitat i es va comprometre a crear llocs de treball, ampliar la policia de proximitat, crear espais d’oci a la ciutat, ampliar les ajudes als joves i les famílies més desfavorides, treure l’estació de mercaderies perilloses i reduir la contaminació atmosfèrica.

Edicions locals