Camil Ros (UGT): 'L'Hospital de Granollers està en estat d'emergència, necessita inversió pública'

El secretari general del sindicat a Catalunya ha visitat el centre sanitari amb motiu de les eleccions sindicals de dimarts

Societat

Camil Ros amb la secció sindical de la UGT a l'Hospital, aquest divendres
Camil Ros amb la secció sindical de la UGT a l'Hospital, aquest divendres

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha acompanyat aquest divendres la secció sindical de la UGT de l'Hospital de Granollers en una visita al centre sanitari amb motiu de les eleccions sindicals que se celebraran dimarts, 21 de maig. Ros ha fet la visita després de reunir-se amb la secció sindical de l'Ajuntament de Granollers.

Durant la visita Ros s'ha reunit amb treballadors de l'Hospital i ha denunciat la precarització dels llocs de treball. "En deu anys no han pujat els salaris, tot i que sí que ho ha fet molt el cost de la vida", deia Ros, qui afegia que "el problema principal és la no substitució de llocs de treball i la falta de personal, que fa que les condicions siguin cada cop més precàries, amb càrregues de treball elevades i situacions d'estrès dels treballadors", deia.

"Per moltes màquines i tecnologia punta que hi hagi, si no hi ha prou personal sanitari el centre no funciona", insistia Ros, qui assegurava que la precarietat laboral redueix també la qualitat assistencial i l'atenció als usuaris. "L'Hospital de Granollers es troba en estat d'emergència; necessita inversió pública, tant en salaris com en creació de llocs de treball, perquè invertir en personal és invertir en la qualitat del servei", deia.

La cap de llista de la UGT a l'Hospital, Sílvia Franco, ha recordat els guanys del centre sanitari els darrers 10 anys, i ha advocat per un canvi de majories al comitè per "fer que els treballadors deixem d'estar escanyats". "Perquè la sanitat i l'atenció assistencial tingui una bona qualitat cal més personal i que els treballadors estiguin cuidats", deia Franco, i afegia que la llista de la UGT està formada per "treballadors qualificats a nivell sindical, amb representants de totes categories laborals que treballen a l'Hospital".

Camil Ros, per la seva banda, ha demanat el vot per a la UGT però sobretot ha demanat que hi hagi una alta participació en les eleccions sindicals, perquè "això demostrarà l'alta preocupació dels treballadors" i "el comitè que en surti tindrà més força per millorar les condicions de treball".

Actualment el comitè d'empresa de l'Hospital té 23 delegats –10 de CCOO, 7 d'UGT, 3 de Metges de Catalunya, 2 d'USOC i 1 de Satse–, i el centre sanitari compta amb 1.650 treballadors, "un volum de personal només superat per la Roca Village", destaca el sindicat.

Edicions locals