L'Hospital obre les portes a la ciutadania amb visites a espais habitualment restringits

La jornada de dimecres al matí també inclourà espais d'opinió i activitats per a infants

Societat

Dimecres, de 9 a 13 h, l'Hospital General de Granollers organitza una jornada de portes obertes per a la ciutadania. Durant la Jornada es proposen diverses activitats com una visita guiada per a diferents llocs de l'hospital on habitualment no accedeix l'usuari (farmàcia, laboratori, cuina, arxiu, etc.), espais d'opinió i també activitats per als més petits, que podran dibuixar l'hospital o bé participar de l'activitat Cura al teu nino.

Per participar a les activitats cal inscriure's a través de l'agenda de la pàgina web de l'Hospital i bé directament a l'enllaç: www.fphag.cat/portes_obertes_-_22_de_maig/.

Les visites s'emmarquen en el nou projecte d’Experiència Pacient que té com a lema Més de tots. Fem junts l’hospital que vols. Es tracta d’un canvi cultural que convida als usuaris a incorporar la seva visió en tots aquells elements relacionats amb els processos assistencials, informacions adreçades amb ells i obres arquitectòniques, entre d’altres.

Per tal de dur a terme aquesta transformació, s’han dissenyat tot un seguit de noves accions adreçades a captar l’opinió de l’usuari i conèixer quina és la seva experiència, fruit del seu pas per l’hospital. Es tracta de grups focals sobre aspectes concrets de millora, tallers de co-creació entre pacients i professionals, observació directa (o shadowing) en les diferents àrees de l’hospital, etc.

El pla d’implementació comença per l’àrea de Consultes Externes, i s’anirà desplegant de forma progressiva per la resta d’àrees de l’hospital —Hospitalització, Bloc Quirúrgic, Sociosanitari i Urgències—. L’objectiu és incorporar la visió del pacient en la totalitat de l’hospital al llarg dels propers cinc anys.

Edicions locals