David Fernàndez (CUP): 'La democràcia no ha caigut mai del cel, es construeix des de baix'

La CUP va celebrar dimarts l'acte final de campanya a la Porxada amb Maria Oliver, David Fernàndez, Gabriela Serra i Raquel Poveda

Política

La CUP va celebrar el seu acte final de campanya a la Porxada amb David Fernàndez i Gabriela Serra
La CUP va celebrar el seu acte final de campanya a la Porxada amb David Fernàndez i Gabriela Serra

La Crida per Granollers CUP va celebrar dimarts, a la plaça de la Porxada, el seu acte final de campanya per a les eleccions municipals de diumenge, tot i que, segons assegurava l’exdiputat David Fernàndez, “la nostra campanya no és la que fem abans de les eleccions, és la lluita diària i permanent contra les desigualtats”.

L’exdiputat va fer referència a les dures retallades dels últims anys i al “cràter de la corrupció” que han deixat partits com CiU i el PSC amb el casos Palau o Pretòria, i va reclamar avançar cap a la llibertat “sense demanar permís ni perdó”.

També va recordar el 30è aniversari dels primers casos d’insubmissió. “Aleshores tothom deia que no aconseguirien res, i pocs anys després el servei militar va desaparèixer”, recordava. Per tot plegat Fernàndez assegurava que “democràcia no és votar cada quatre anys”, sinó que “és implicar-se en projectes compartits” i “obrir des de baix el que intenten tapar des de dalt”. “La democràcia no ha caigut mai del cel, es construeix sempre des de baix”, deia.

En la mateixa línia, l’exdiputada Gabriela Serra va recordar l’apoderament popular de l’1-O i va advocar per construir república “des de baix, des dels pobles, barris i carrers”, construint “llibertat, igualtat i fraternitat des de la proximitat”. “Llibertat per ser sobiranes, desobeir i desoir els poderosos de fora o els de l’Ibex 35; igualtat en drets i deures; i fraternitat per vetllar per allò comú, pels més desfavorits i per preservar el territori”.

I afegia: “Tot plegat ha d’estar embolcallat de feminisme, de manera que tot el que es faci tingui mirada de gènere”, deia. “Només així s’aconsegueix la felicitat col·lectiva”, assegurava.

"Farts de mayoralisme"

Ja en clau granollerina, la regidora sortint Maria Oliver reivindicava una “ruptura des de baix” també a l’Ajuntament, i es mostrava “farta del mayoralisme d’obres faraòniques, segregació escolar i ciutat aparador, al servei dels poderosos”. “O perpetuem el règim parasitari del 78 que representa el PSC o apostem per polítiques més justes, més felices i solidàries que defensin el territori, els drets dels treballadors i una ciutat respirable”, deia.

Finalment, la cap de llista de la Crida CUP a Granollers, Raquel Poveda, va carregar contra el mercadeig del territori –en relació amb l’entorn del Circuit– i l’educació –“l’educació és un dret, i els drets no es negocien”–, i va reivindicar, entre d’altres, avançar en habitatge públic fins al 30% del parc immobiliari de la ciutat. En la mateixa línia, recordava que la CUP defensa “el dret a l’habitatge per a tothom”, i carregava contra el “racisme institucional” de qui posa traves a nous empadronaments.

Poveda va assegurar que la CUP “no volem ser alternativa de res, perquè venim a canviar-ho tot”, i va reclamar, entre d’altres, crear una “xarxa feminista que ens permeti ser lliures”. L'acte va comptar amb una intervenció poètica a càrrec de Santi Montagud i amb els acords musicals de Subversions.

 

Edicions locals