Primer pas per als pisos de lloguer social al passeig de la Muntanya i al carrer Ramon Berenguer III

L'Ajuntament convoca el concurs d'idees arquitectòniques per fer servir de base del projecte executiu

Societat

El solar del carrer Ramon Berenguer III
El solar del carrer Ramon Berenguer III

L’Ajuntament de Granollers ha convocat el concurs públic de projectes d'arquitectura que han de servir de base per a la redacció del projecte executiu i posterior direcció d'obres de construcció de dos blocs d’habitatges per destinar a lloguer social al número 187 del passeig de la Muntanya i al número 25 del carrer Ramon Berenguer III –en espais vinculats al Pla d'Actuació Urbanística (PAU) 27 i 28 del planejament general.


El pressupost bàsic de la licitació d'aquest concurs d'idees és de 423.355 euros, dividit en dos blocs, un per a cada edifici –302.129 per al del passeig de la Muntanya, a la Font Verda, i 121.226 per a la construcció del carrer Ramon Berenguer III, al barri de l'Hostal–. El govern preveu en total una trentena de pisos que s’incorporaran al parc públic municipal d'habitatge.
La promoció prevista al passeig de la Muntanya preveu 17 pisos i una planta d'aparcament soterrani en una superfície construïda de l'entorn de 1.734 metres quadrats a tocar del carrer Francesc Ribas, just davant l'accés a l'Hospital.
La finca del carrer Ramon Berenguer III tindrà una superfície construïda aproximada de 959 metres quadrats i s'hi preveu la construcció de 12 habitatges.
Les propostes, que es poden presentar fins al 7 de juny, seran valorades per un jurat format per tècnics de l’Ajuntament i tres professionals externs. El plec de clàusules del concurs preveu gratificacions econòmiques per a les propostes que quedin finalistes  –un màxim de tres per edifici– però que no arribin a guanyar. El jurat tindrà en compte criteris de sostenibilitat i eficiència energètica incorporats a les propostes, així com d'accessibilitat.
El document estima els terminis aproximats de les diferents fases del procés per fer realitat aquests habitatges socials, de manera que preveu 5 mesos per la presentació del projecte bàsic, a partir de l'adjudicació; 5 mesos més per la del projecte executiu; 24 mesos d'obres, i 12 mesos per a la posada en funcionament.
En el pressupost d'aquest any, el govern municipal va aprovar una inversió de 150.000 euros per redactar el projecte executiu de l'edifici del passeig de la Muntanya, i les darreres setmanes ha avançat que es faria una segona promoció al barri de l'Hostal. El consistori preveu que aquestes construccions puguin habitar-se a partir del 2021.

Edicions locals