Sastre tanca la campanya amb una trobada amb la consellera Àngels Chacón i empresaris

El candidat de Junts per Granollers ha insistit en la necessitat d'una estratègia comuna entre el Vallès Oriental i Occidental

Política

Sastre tanca la campanya amb una trobada amb la consellera Àngels Chacón i empresaris
Sastre tanca la campanya amb una trobada amb la consellera Àngels Chacón i empresaris

En el darrer dia de campanya del 26-M, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha fet aquest matí estada a Granollers per esmorzar amb Àlex Sastre, candidat a l’Alcaldia de Junts per Granollers, i una vintena d’empresaris de la ciutat.

El candidat a l’alcaldia, després d'agrair a la consellera el seu suport i als representants del món de l’empresa la seva presència, ha explicat que "cal fer pedagogia sobre els models de consum que van arribant" i ha insistit en "la necessitat de compartir, essencialment a nivell industrial, una estratègia comuna entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental per potenciar econòmicament aquest territori de Catalunya, per evitar que la segona corona metropolitana de Barcelona l’acabi engolint". Ha tancat la seva introducció remarcant la necessitat de promocionar la marca Granollers, consolidant-la com a capital de comarca però també convertint-la en un referent a Catalunya.

Per la seva banda, la consellera Chacón ha reflexionat: "Parles de Granollers i no identifiques la ciutat ben bé amb una activitat concreta i aquesta és una pregunta que us heu de contestar: per què voleu ser reconeguts a fora?". La consellera ha dit que aquesta és una qüestió que altres ciutats del país, com Girona o Igualada –la seva ciutat natal– també s’han hagut de fer per dibuixar el futur.

La Fira de l’Ascensió, el Circuit de Catalunya i projectes pioners per captar noves empreses han estat l’eix de les nombroses intervencions dirigides a la consellera i al candidat a l’alcaldia. L'empresari Josep Maria Lloreda ha preguntat sobre el rol de la fira i Sastre responia que "a més de plantejar-nos quin espai físic ha d’ocupar potser és hora d’assumir que les mostres multisectorials han deixat de tenir sentit i que cal apostar possiblement per fires de tipus temàtics esglaonades al llarg de l’any".

Pel que fa a la renovació del contracte del Circuit amb la Formula 1, Àngels Chacón ha assegurat que "el president Torra s’hi ha compromès i farem tots els esforços necessaris perquè volem la renovació de l’acord per mantenir la celebració del gran premi, però ho volem tenir ben clar i participar activament en la negociació".

El director general de la Unió Empresarial Intersectorial (UEI), Joaquim Colom, ha exposat el projecte de realitat virtual que la patronal comarcal està impulsant per, entre d’altres coses i amb assessorament nord-americà, captar l’arribada de noves empreses a la comarca. Chacón ha dit que sempre hi tindran al costat la Generalitat de Catalunya. "Precisament hem estat la primera administració del món a utilitzar tecnologies virtuals per promocionar activitat econòmica del país, concretament la turística", apuntava la consellera.

Edicions locals