L’Agrupació Excursionista prepara una expedició al Caucas

Estarà formada per dos grups: un que viatjarà directament a fer l’Elbrús, i l’altra que farà una ruta que travessarà Europa

Esports

L'Alba, l'Helena i la Paula baixant d'un cim a Suïssa
L'Alba, l'Helena i la Paula baixant d'un cim a Suïssa | Jordi Canyameres

Nil Artiaga

Des de l’Agrupació Excursionista de Granollers han organitzat una expedició a la serralada del Caucas de cara a aquest estiu. Aquesta expedició estarà dividida en dos grups.

D’una banda, el format per Carles Garcia –que havia estat president de l’Agrupació– i la Mireia Núñez –monitora d’alpinisme–. Ambdós junts se’n van a coronar el cim de l’Elbrús, la muntanya més alta del continent europeu, amb una alçada de 5.642 metres, situada al Caucas occidental.

Aquesta muntanya m­arca la frontera tradicionalment acceptada entre Europa i Àsia, a la república russa de Kabardino-Balkària i prop de Geòrgia. La Mireia i en Carles marxaran el 12 de juliol i tenen previst fer cim el 17 o el 18.

L'altra grup farà una ruta que inclou diferents cims i escalades

D’altra banda, l’altra grup està format per tres noies: les germanes Alba i Helena Estapé, i la Paula Segarra. Totes tres marxaran juntes aquest cap de setmana, però abans d’arribar al Caucas faran una sèrie de parades per fer alguns cims, escalades i aclimatació.

Tal com explica Alba Estapé, volen fer muntanya als Pirineus, als Alps, Eslovènia, Croàcia i Turquia –que són els països que travessaran en el seu viatge amb furgoneta abans d’arribar a Geòrgia–.

Als Pirineus, faran el cim dels Picos del Infierno (3.082 metres), situats a Panticosa (Osca). Posteriorment, als Alps, faran uns quants quatre mils, “amb el mont Rosa com a principal objectiu” (4.634 m), assegura Estapé.

A partir d’aquí farem escalada a la serralada dels Balcans on hi ha bastantes parets per escalar; i a Turquia pujarem a algun quatre mil”, afegeix.

Un cop a Geòrgia, l’Alba, l’Helena i la Paula no pujaran a l’Elbrús, sinó a una altra muntanya també dels Caucas: el Kazbek (5.034 m).

Sobre la ruta, com que serà molt llarga, Alba Estapé afirma: “No tenim data de tornada, volem anar amb calma”. En principi, però, arribaran al mes d'agost a Geòrgia, per afrontar la serralada el Caucas.

Edicions locals