EduCaixa premia un projecte de 4t d'ESO de l'Escola Municipal del Treball

Els alumnes que han desenvolupat el projecte viatjaran a Silicon Valley, als Estats Units

Societat

Els grups d'alumnes de l'EMT premiats
Els grups d'alumnes de l'EMT premiats

Un grup de sis nois i noies de 4t d'ESO de l'Escola Municipal de Treball, coordinats per la professora Eva Tapia, van ser seleccionats com un dels cinc equips guanyadors del Repte Emprèn 2019, un programa formatiu d'àmbit nacional organitzat per l'Obra Social La Caixa.

El Repte Emprèn premia joves emprenedors capaços d'idear i prototipar un projecte d'innovació socioambiental. Els Premis EduCaixa concedeixen un viatge formatiu de 10 dies a Silicon Valley (Estats Units), on podran viure l'experiència de conèixer algunes de les millors empreses del món.

Els dies 8, 9, 10 i 11 de maig, la Laura, la Laia, l'Adam, el Pol, l'Aymara i l'Albert van viure l'experiència del campus formatiu Repte Emprèn 2019, quatre dies de convivència amb més de 200 nois de tot Espanya i Portugal.

Un total de 35 equips dels 1.237 presentats van participar en múltiples tallers de prototipatge, tallers d’impressió 3D, xerrades amb emprenedors... unes jornades que van permetre als joves aprendre moltes habilitats, valors i sentit dels conceptes motivació i treball en equip.

Plastic Air City és un prototip de mobiliari urbà, una marquesina realitzada amb plàstic reciclat impresa en 3D, capaç de millorar l'aire que respirem a les nostres ciutats. A més, inclou les energies renovables per al seu autoabastiment: plaques solars, façana verda al darrere i uns filtres d’aire en la seva estructura, complements perfectes per netejar i millorar els nivells de contaminació que actualment es registren.

A més, els ciutadans també estan inclosos en el projecte, ja que podran descarregar l'app i obtenir informació gratuïta, dels nivells de contaminació a les diferents zones de la ciutat.

D'altra banda, un grup de primer de batxillerat de l'EMT ha guanyat el 1r premi de la incubadora amb Ases i participarà en el Youth Start European Entrepreneurship Award.

Edicions locals