L'Ajuntament proposa la pintada de tres murals al seu estand

L'artista mataroní Ivan Floro s'inspirarà en imatges del mercat a la ciutat, des de fotos antigues fins a l'actualitat

Cultura, Societat

L'artista va pintar l'any passat el mur de la Nau B1 a la fàbrica Roca Umbert
L'artista va pintar l'any passat el mur de la Nau B1 a la fàbrica Roca Umbert

L’artista mataroní Ivan Floro és l’escollit per protagonitzar una intervenció artística a l’estand institucional de la Fira de l’Ascensió, en la que serà una experiència insòlita en aquest context. A partir d’avui, dijous, i fins diumenge, Floro anirà pintant en directe tres panells de 2 x 2,5 metres, amb acrílic i oli, que evocaran el tradicional mercat del dijous en clau de passat, present i futur. “Serà un procés de creació durant els quatre dies de la fira”, apunta la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo.

Floro va començar la seva carrera artística de manera autodidàctica, pintant amb esprais en fàbriques abandonades. Amb el temps el seu estil ha evolucionat cap a un naturalisme molt proper a l’impressionisme i sempre basat en la figura humana. En aquest cas, s’ha inspirat en referents plenament realistes.

"He tingut accés a les fotos de l’Arxiu Municipal i n'escolliré algunes, i també tinc altres imatges del mercat. Estic pensant en la possibilitat de fer una panoràmica sobre el pas del temps, començant amb fotos de color sèpia i acabant amb fotos en color", detalla.
L’artista confessa que el seu treball sempre té grans dosis d’espontaneïtat. “No acostumo a tenir una planificació prefixada, pinto per intuïció i per allò que em dicta el cor”.

Treballar amb espectadors tampoc no li representarà un problema. "Estic acostumat a pintar de cara al públic, ho he fet durant tres edicions al Festival Cruïlla. De fet, quan pintes un mural sempre acabes tenint gent al voltant i la veritat és que no em molesta i sempre trec bones experiències de la comunicació amb la gent", reconeix Floro.

Idil·li amb Granollers

L’obra d’Ivan Floro ja té presència a Granollers. L’any passat va participar en la Mostra d’Art Urbà (MAU) que s’organitza a Roca Umbert i va pintar, juntament amb Mohamed l'Ghacham, la façana de l’edifici de la Impremta Municipal i, en solitari, la de la sala Nau B1.

"La meva experiència a Granollers és molt positiva, perquè no és fàcil trobar una ciutat del Vallès o del Maresme que pugui donar-nos aquesta quantitat de murs de gran format. A Granollers teniu treballs de Sixe Paredes, Aryz, Cinta Vidal, Mohamed l'Ghacham… i la llista continua. Crec que és una aposta molt bona que altres poblacions no estan contemplant. Jo hi estic molt a gust, i espero poder continuar treballant-hi", considera el grafiter.

Els darrers temps l’Ajuntament s’ha distingit per posar panys de paret i mitgeres de grans dimensions a disposició dels creadors urbans. "Ho celebro i demano que es facin més murals, perquè és un moviment que ha d’evolucionar i que necessita finançament i l’ajuda dels ajuntaments o d’espònsors. És una via alternativa als grafits més convencional, que mai no deixarà de ser underground perquè les seves motivacions són diferents de les d’un mural de gran format", explica l'artista urbà.

Edicions locals