El Grup de Recerca i Rescat Caní organitza el primer escape room del món ideat per a gossos

Hi haurà programades quatre sessions diàries al preu de 5 euros

Cultura, Societat, Economia

Membres del Grup de Recerca i Rescat Caní de Granollers a la Molina el febrer passat
Membres del Grup de Recerca i Rescat Caní de Granollers a la Molina el febrer passat

La Fira de l’Ascensió presenta una proposta original que sembla digna d’un argument de Hollywood. A més, farà passar una bona estona a les persones a qui els agrada compartir el temps de lleure amb les seves mascotes.

El Grup de Recerca i Rescat Caní de Granollers (GRRC) es va fundar el 2016 i es dedica a ensinistrar gossos i guies per a la recerca de persones, per exemple en cas d’algun sinistre o d’un desastre natural.

Per difondre la seva activitat i també per recaptar fons per finançar la compra de material, l’associació organitza activitats que es poden fer amb gossos, com excursions i sortides amb caiac. Amb l’objectiu “de fer una cosa més sonada” va sorgir la idea de muntar un escape room obert a la participació de gossos.

Una intensa tasca de recerca els va dur a conèixer la sorprenent història real de l’Smoky, una femella de yorkshire que un esquadró de soldats nord-americans va trobar per casualitat a Nova Guinea mentre lluitaven a la campanya del Pacífic durant la Segona Guerra Mundial. L'heroica Smoky va sobreviure a més de 150 atacs aeris de l’exèrcit japonès, va protagonitzar més d’una dotzena de missions, va sortir indemne d’un tifó i finalment va ser condecorada amb vuit medalles.

La increïble peripècia bèl·lica d’aquesta petita gosseta s’ha transformat ara en la base argumental de The war dog, un escape room situat en una base aèria nord-americana que ha estat recreada a la Fira de l’Ascensió, en una àrea a l’aire lliure de 200 metes quadrats.

Sense precedents

Hi ha altres escape room que són pet friendly, és a dir, que permeten l’accés amb mascotes. Però el de Granollers és el primer escape room en el qual el gos esdevé el protagonista principal i un element decisiu del joc. Com indica Toni Sanyé, component del GRRC Granollers, “això li dóna un valor molt especial. Ho hem consultat i dins del món dels escape room és el primer del món on hi participa un gos com a membre de l’equip".

El joc combina nou proves per a humans i tres per als gossos, i consisteix a trobar i interpretar les pistes disseminades pel circuit. El guió recrea algunes de les missions que va protagonitzar l’Smoky original, en especial la col·locació d’una línia de telègraf a través d’un túnel. Sanyé destaca el protagonisme que pren el quisso: “El gos és decisiu, perquè la prova final només la pot fer l’animal. Per molt que l’equip faci totes les proves anteriors, si no es fa aquesta, no completa l’activitat".

Entrar en situació

La tasca d’ambientació és molt acurada i inclou elements històrics de la Segona Guerra Mundial cedits per a col·leccionistes, com ara un radiotransmissor, mapes originals, màscares de gas i cascos. La juguesca va tenir una presentació al Centre Cívic de Palou el novembre passat. Tres dels equips participants estaven integrats per personal avaluador d’escape room i els comentaris van ser molt elogiosos, amb una mitjana de 9,5 sobre 10. Tot plegat fa pensar que l’experiència durant la Fira de l’Ascensió serà un èxit, tant per als humans com per als participants de quatre potes.

Quatre sessions

L’escape room tindrà un preu de 5 euros i estarà obert durant les tres jornades de la fira, en quatre sessions diàries, a les 10, les 12, les 14 i les 16 h. S’ha obert un període de reserva d’inscripcions que es poden formalitzar a  gruprescatcani@gmail.com / tel. 699 129 083. Els equips, d’entre dos i sis participants, disposaran d’una hora per completar el recorregut amb l’ajuda del seu gos. Els organitzadors expliquen que aquest temps és factible pels jugadors amb experiència i que han dissenyat les proves perquè les puguin completar tota mena de gossos, de manera que no cal que tinguin un talent especial.

Edicions locals