Judit Neddermann, Joan Miquel Oliver i Cesk Freixas presentaran discs a l'Obert x Vacances de Roca Umbert

El programa d'estiu s'ampliarà amb converses amb creadors com Marcel·lí Antúnez, David Carabén i Pep Bou

Cultura

Joan Miquel Oliver presentarà el seu darrer disc a Roca Umbert
Joan Miquel Oliver presentarà el seu darrer disc a Roca Umbert

Del 17 de juny al 18 de juliol Roca Umbert estarà Obert X Vacances, en una nova edició d'aquesta programació d'estiu, que enguany s'amplia amb activitats obertes a tots els públics i també d’específiques per a professionals del sector cultural. A més, l'antiga fàbrica adequa els seus espais, amb una zona de gandules on els assistents podran gaudir de les activitats a la fresca.

La programació musical estarà protagonitzada per Judit Neddermann, que presentarà el seu darrer disc Nua el dijous 4 de juliol. A continuació, el dijous 11 de juliol, Joan Miquel Oliver presentarà Elektra; i el darrer concert serà el 18 de juliol amb Cesk Freixas, que celebrarà els seus 15 anys de trajectòria artística amb un nou disc sota el braç, Festa Major.

Una de les novetats de la programació són els diàlegs, pensats com una conversa entre dos artistes o creadors de diferents àmbits. Per una banda, es reflexionarà sobre el procés d’escriure per a diferents mitjans, el dimecres 3 de juliol, amb l’escriptora Sílvia Soler conversant amb el músic David Carabén (Mishima); i el dimecres 10 de juliol amb la cineasta i guionista Mar Coll i el dramaturg Jordi Oriol. Aquests dos diàlegs estaran conduïts pel poeta i periodista Esteve Plantada.

Per altra banda també hi haurà els diàlegs d’arts visuals, amb l’artista Eulàlia Valldosera, guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques el 2002; Marcel·lí Antúnez, un dels artistes catalans més reconeguts en l'ús de les tecnologies digitals en l'àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació, i Pep Bou, conegut arreu del món pel teatre de bombolles de sabó. Tots tres dialogaran amb artistes residents a l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

La Fura dels Baus

Aquest estiu Roca Umbert també rebrà la visita de la Fura dels Baus, que recupera un dels espectacles més reconeguts de la seva època inicial, Manes, en què el llenguatge furero impactarà a l’espectador i el submergirà en la seva natura més animal. A part de l’espectacle, que es farà dins de la nau de Dents de Serra, la Fura també oferirà un workshop gratuït de teatre físic per a tots els públics.

El moviment també serà una de les parts destacades de la programació, amb l’estrena oficial de La Festa, el nou espectacle de la companyia Mambo Project, que va resultar guanyador del programa Suport a la creació de FiraTàrrega. És la primera vegada que un dels projectes de FiraTàrrega arriba en residència a la fàbrica.

La dansa integrada del col·lectiu Liant la Troca i la revetlla de swing amb Six and the guest, organitzada amb la col·laboració de LindyFrogs, acaben de completar la proposta de moviment.

Aquest any, i també per primera vegada en l’Obert X vacances, hi haurà una nit de curtmetratges fantàstics i de terror organitzada pel Cinema Edison i Fantàstik Granollers amb la col·laboració de Roca Umbert.

Pel que fa al públic professional, hi ha programats dos workshops. El primer, del 17 al 21 de juny, estarà dedicat a les arts visuals i comptarà amb Joan Fontcuberta, Eulàlia Valldosera, Marcel·lí Antúnez i Pep Bou. L’altre workshop, de l’1 al 5 de juliol, estarà dedicat al moviment, amb un taller de repertori Radical Light amb el ballarí Salva Sanchis.

Edicions locals