Les escoles i els instituts de Granollers allunyen el fum del tabac

La ciutat celebra amb diverses activitats la 20a Setmana Sense Fum

Societat

Representants institucionals i de la comunitat educativa van signar un manifest per una ciutat més saludable
Representants institucionals i de la comunitat educativa van signar un manifest per una ciutat més saludable

Amb l’objectiu de sensibilitzar la comunitat educativa de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el tabac, abandonar-ne el consum i gaudir d’un ambient lliure de fum, una quinzena de centres escolars de primària i secundària de Granollers s’han adherit al programa Entorn sense fum.

La iniciativa s'emmarca enguany en la celebració de la 20a Setmana Sense Fum impulsada per la Societat de Medicina Familiar i Comunitària en què participen hospitals, centres d'atenció primària, universitats, col·legis professionals, entitats municipalistes i entitats contra el càncer entre d’altres.

Granollers s'ha sumat a la iniciativa amb taules informatives a l'hospital, als centres d'assistència primària i les farmàcies; una exposició, una tertúlia radiofònica a Ràdio Granollers i la presentació del programa Entorn sense fum dijous a l'Escola Lledoner, on representants municipals i de la comunitat educativa van signar el Manifest Granollers Sense Fum i van col·locar una placa a l'espai d'accés a l'escola amb la llegenda "Per un espai saludable, aquí no fumeu. Entorn sense fum".

El manifest recorda els riscos de l'exposició al tabac, sobretot, per a la salut de la població infantil, i insisteix en el model a imitar que constitueix el professorat i les famílies de cara als infants. Amb la signatura del manifest i la col·locació de la placa, el centre es compromet a vetllar perquè a l'espai d'entrada no s'hi fumi i a promoure hàbits saludables entre la comunitat educativa.

Maria Jornet, directora de l’Escola Lledoner, assenyalava el "repte educatiu de sensibilitzar tota la comunitat, alumnes, famílies i mestres" pel que fa als perjudicis del tabac, i Georgina Santamaria, presidenta de l'AMPA, qualificava de "bona solució" la recomanació d'evitar fumar davant de l'escola.

Leila Salgado i Badia Seraiti, alumnes de 6è, explicaven mitjançant casos de familiars els beneficis de no fumar "per tenir una bona salut", i l'alcalde, Josep Mayoral, explicava que "tot aquest procés té una paraula clau: educació", que és "clau per fer una ciutat més saludable".

Durant els pròxims mesos s’aniran col·locant aquestes plaques a la resta d’escoles de primària i secundària, i més endavant es preveu instal·lar-ne també a les portes dels centres esportius i els parcs de la ciutat.

Edicions locals