Adif licita amb un pressupost d'1,3 milions la redacció del projecte per cobrir un tram de la via a Granollers

L'administrador d'infraestructures Ferroviàries projecta també el trasllat de l'actual base de manteniment de l'estació Granollers Centre

Societat

Tal i com avançava SomGranollers fa unes setmanes, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) de l'Estat ha licitat la redacció del projecte de cobriment de la via del tren al seu pas per Granollers, en el tram entre els carrers Josep Umbert i Agustí Vinyamata. El pressupost del contracte és d'1.324.983 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució és de 14 mesos.

Adif va arribar a finals de l'any passat a aquest compromís amb l'Ajuntament de Granollers, per tal de cercar una solució constructiva més idònia per al cobriment de les vies en aquest tram. De fet, el projecte entre Josep Umbert i Agustí Vinyamata es va redactar fa gairebé una dècada, però després de quedar en un calaix ha quedat obsolet. Es tracta de soterrar la línia d'ample convencional Barcelona-Portbou sense modificar l'actual rasant de les vies.

Segons Adif, es pretén aconseguir una plena integració de la infraestructura a la trama urbana, de manera que augmentin "els nivells de seguretat tant per a la circulació de trens com per als ciutadans, que a més milloraran la seva qualitat de vida en reduir-se de forma substancial l'impacte visual i acústic derivat de l'explotació ferroviària".

La redacció dels projectes licitats ha de determinar una alternativa "viable", apunta Adif, per a la construcció d'un fals túnel diàfan amb una única llum capaç d'albergar quatre vies i amb una coberta transitable tant per a vehicles com per a vianants.

Reordenació de l'estació

A més, el projecte també ha de reordenar l'estació de Granollers Centre i completar el trasllat de les actuals instal·lacions de manteniment a una nova campa lateral on es construiran nous edificis destinats als equipaments de manteniment de la via, electrificació, instal·lacions de seguretat i comunicacions.

També es dissenyarà un nou accés viari a aquestes instal·lacions, l'ampliació d'una carretera d'accés, un pas de servei sobre les vies i la minimització de les afectacions a serveis urbans.

Edicions locals