'Territori Contemporani', de VOTV, rep un Premi GAC

Els guardons es lliuraven dimecres a la 12a Nit del Galerisme

Cultura, Societat

'Territori Contemporani', de VOTV, rep un gremi GAC
'Territori Contemporani', de VOTV, rep un gremi GAC

El programa Territori Contemporani, coproduït per Vallès Oriental Televisió (VOTV) i la Xarxa de Televisions Locals, ha rebut el reconeixement adreçat als mitjans de comunicació dels Premis GAC 2019, que el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i l'Associació Art Barcelona van lliurar dimecres al CCCB, en el marc de la 12a Nit del Galerisme. Entre els guardonats d'aquesta edició hi ha també la crítica d'art Victòria Combalia i la galeria ProjectesSD.

L'espai Territori Contemporani, dirigit per Albert Jordana i amb Frederic Montornès com a director de continguts, ha emès 39 programes des del març de 2018 i fins a l'abril passat.

El programa ha volgut apropar i difondre l'art contemporani que té lloc a les comarques del país amb entrevistes a artistes i visites a espais (museus, centres, residències) des d'on es difon l’art. Actualment està en estudi la continuïtat de producció de nous programes.

Els Premis GAC li reconeixen com "ha donat veu, amb una visió transdisciplinària, a artistes i agents culturals d'arreu" i "l'especial mèrit per la pràctica inexistència de programes televisius sobre art contemporani al nostre país", valoren els galeristes.

De fet, al març també va rebre el Premi Carles Rahola al millor programa de televisió i recentment Frederic Montornès ha rebut el premi Crítica d’Art dels Premis ACA.

Edicions locals