L'Ascensió més assolellada creix en públic al vespre

Entre les novetats d'enguany hi ha hagut activitats artístiques com el mural de l'estand institucional i el Mercat dels Creadors

Economia

L'Ascensió més assolellada creix en públic al vespre
L'Ascensió més assolellada creix en públic al vespre

Com cada any, el temps és decisiu a l'hora de sumar o restar visitants a la Fira de l'Ascensió. Tot i que hi sovinteja la pluja, enguany el gran protagonista ha estat el sol i, fins i tot, una calor poc usual per l'època de l'any, que ha fet que les grans afluències de públic s'hagin concentrat a la tarda i vespre.

Les noves propostes de l'edició d'enguany han cridat l'atenció del públic, com les activitats artístiques –a l'estand institucional, el muralista Ivan Floro hi recreava escenes de la història del mercat a la ciutat–, i l'espai dedicat al vi i l'enoturisme, que es preveu ampliar l'any vinent. També es voldria repetir l'estrenat Mercat dels Creadors, tot i que les vendes han estat més fluixes del que es preveia.

Any rere any també va guanyant presència a la mostra multisectorial el comerç local, amb la participació enguany de Comerç de Dalt, Gran Centre i Del Rec al Roc.

Orígens i futur

Una de les seccions de la fira més apreciada pel públic familiar ha estat un any més la zona d'agricultura i ramaderia amb la mostra de bestiar, que alhora recorda els orígens de la fira granollerina.

En aquest sentit, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, recordava a la inauguració aquest passat rural i reivindicava Palou.

"Per al Govern l'agricultura i la ramaderia no són temes ancestrals, sinó que són totalment imprescindibles per al Vallès Oriental i el conjunt del país", deia Jordà, qui recordava que dijous el Parlament va aprovar la Llei dels espais agraris, que per primera vegada els posa al mateix nivell que el sòl industrial. "Defensem els espais agraris perquè procurem que aquest país estigui ben alimentat", insistia.

El premi al millor joc

David Bernal, veí de Guadalajara, va ser el guanyador del 12è concurs de creació de jocs Ciutat de Granollers, que s'atorga en el context de la fira JugarxJugar. Bernal va presentar-hi el joc Fukushima, inspirat en la tragèdia nuclear.

El segon premi va ser per Raúl Fernández, de Cadis, que va presentar-hi Messina 1347, un viatge als temps de la pesta. Enguany, el certamen va comptar amb 68 propostes rebudes, la meitat de Catalunya i l'altra meitat arribades de la resta de l'Estat.

Edicions locals