Més de 200 vehicles clàssics es concentraran dissabte al Festival del Motor de Granollers

Edgar Torronteras, cap de cartell del freestyle motocròs

Economia

Està prevista la concentració de més de 200 models anteriors a 1985
Està prevista la concentració de més de 200 models anteriors a 1985

Any rere any participen en el Festival del Motor més de 200 vehicles clàssics. Es tracta, sens dubte, d'un dels grans atractius de l'esdeveniment, pensat per fer del festival no només un punt de referència per als amants del motor, sinó un punt de trobada atractiu per a tota la família. En aquesta ocasió podran accedir a la concentració del recinte firal els vehicles matriculats abans de l'any 1985, on quedaran exposats durant tot el dia.

D'altra banda, la zona professional d'expositors acollirà un any més el Car Show, una competició de vehicles de diferents estils, de col·leccionistes i tallers. Els cotxes que hi participen passen una preselecció, i els 20 millors són escollits per participar en un concurs que premiarà els tres millors models amb 300 euros en metàl·lic, material de taller i productes dels patrocinadors.

També tindran premis els tres primers classificats del Bike Show, una competició de motos modificades per tallers especialitzats i de diferents estils. Com en el Car Show, les motos que hi participen passen una preselecció i les vint millors creacions són escollides per participar en el concurs.

L'edició més solidària

Durant tota la jornada de dissabte es farà una subhasta de peces de pilots de renom a favor del projecte Granollers pels valents. L’objectiu és recaptar fons que es destinaran al projecte pediàtric Cancer Center Barcelona de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’organització compta amb peces molt exclusives, com el vestit del pilot americà i fundador de Nitro Circus Travis Pastrana, el vestit amb el qual va fer les dues primeres gires de Nitro Circus i que el pilot va lliurar personalment signat per aquesta causa. També hi haurà peces de pilots com Dani Clos, els germans Pol i Aleix Espargaró, i del mateix Edgar Torronteras.

La llotja del cotxe clàssic

A la llotja del cotxe clàssic hi haurà expositors de recanvis, peces de col·lecció i vehicles d’ocasió. Es tracta d’una zona amb un encant especial que atrau centenars d’aficionats a la recerca de peces per als seus clàssics, amb espais diferenciats per a recanvis, accessoris i vehicles.

Edgar Torronteras, cap de cartell

Per fer el festival més atractiu per al gran públic, l’organització millorarà els espectacles en aquesta edició, sobretot les exhibicions d'acrobàcies. Edgar Torronteras, llegenda del freestyle motocròs i medallista d'or dels X Games, entre d'altres, oferirà un espectacle d'acrobàcies en moto juntament amb l'speaker Jesús Valenzuela i els pilots Jorge Bravo i Xavi Dols Jabato, especialistes en salts de fins a 21 metres de llarg.

Edgar Torronteras va enfilar-se en una moto per primera vegada quan només tenia 3 anys. Influenciat pel seu pare, aquest rider de 39 anys va començar a participar en competicions de categories infantils per tot l'Estat. "Torronteras és un malalt de les dues rodes i un dels pioners del FMX a Europa", destaquen des de l'organització.

Durant els anys 90 va participar en el campionat Masters SX americà i en molts esdeveniments europeus de renom. A més, el Freestyle motocròs de Granollers, gestionat pel Team Breaking.es, té un llarg recorregut amb Torronteras. El 2013 va participar en l'espectacle del Team al Madrid Motor Days, fent més de 15 espectacles en un mes. Aquest any torna a participar amb el mateix equip a Granollers i també al freestyle de Tarragona, el 13 de juliol al Tarraco Arena.

D'altra banda, a la zona d'exposicions també hi haurà un espai dedicat al pilot granollerí Ferran Mas, guanyador, entre d'altres, del Campionat d'Espanya de 250 cc el 1991 com a pilot de velocitat; campió d'Espanya el 2015 de Velocitat amb una AJR i el 2016 de Dirt Track amb una Bultaco Astro.

Edicions locals