Una festa participativa clou el 50è aniversari de l'escola Cervetó

El centre educatiu va iniciar la celebració de l'aniversari a l'inici de curs

Societat

Alumnes i exalumnes van preparar gags per a un espectacle
Alumnes i exalumnes van preparar gags per a un espectacle

Divendres a la tarda i vespre, l'Escola Cervetó va posar el punt final a la celebració del seu mig segle de vida amb una festa que va permetre el retrobament de la comunitat educativa, des dels inicis de la fundació del centre i que ha anat configurant la seva història fins ara.

La vetllada s'obria amb els parlaments de la direcció, que donaven pas a un espectacle musical i de màgia a càrrec del mateix alumnat del centre, tant l'actual com exalumnes.

L'Escola Cervetó té els seus orígens en la llar d'infants fundada per Conxita Bretcha al carrer Sant Roc, amb 70 infants de menys de 3 anys. "Era un moment de renovació pedagògica i molta creativitat", recordava la filla de Bretcha i actual directora del centre, Montse Vilà.

Fa cinc dècades van ser els mateixos pares i mares dels primers alumnes que van demanar que l'escola continués amb edats més grans i, a partir de llavors, el centre va anar creixent progressivament, tant en alumnes com en instal·lacions.

Actualment, el centre disposa de 5.200 metres quadrats construïts en dos edificis del carrer Isabel de Villena. L'escola compta amb 810 alumnes i una seixantena de mestres, i cobreix totes les etapes educatives dels 3 als 18 anys –infantil, primària, secundària i batxillerat–. La clau del creixement i la pervivència, segons Vilà, la renovació i la innovació constant.

Edicions locals