Can Bassa i el Centro Cultural Andaluz celebren el Rocío

Les romeries aniran fins a Palou i fins al Parc Firal, on s'hi faran activitats

Cultura

La Hermandad Rociera de Bellavista va celebrar el Rocío del cap de setmana passat
La Hermandad Rociera de Bellavista va celebrar el Rocío del cap de setmana passat

La Hermandad Rociera de Can Bassa i l'Església de Sant Josep Obrer de Can Bassa organitzen diumenge la festa de la Virgen del Rocío, que començarà a Sant Josep Obrer amb una missa oficiada per mossèn Josep Monfort i comptarà amb el Coro Rociero Amigos del Rocío del Centro Cultural Andaluz de Mollet.

Seguidament (10.30 h), la imatge de la Mare de Déu sortirà pels carrers de Can Bassa i anirà en romeria a Sant Julià de Palou. A les 12 h s'oficiarà l'àngelus i la pregària pels difunts al cementiri de Palou. Els actes continuaran amb un dinar popular (13 h) a les Antigues Escoles de Palou.

A les 18 h la imatge de la verge tornarà a sortir cap a l'església de Sant Josep Obrer on a les 19 h es faran cants i rosari a la Virgen del Rocío. Arran d'aquests actes les misses habituals de dissabte a les 18.30 a Can Bassa i diumenge a les 10 h a Palou queden suprimides.

20a Romería al Parc Firal

La celebració de la festa del Rocío tindrà una altra cita a Granollers, de la mà del Centro Cultural Andaluz de la ciutat, que celebra la 20a Romería del Rocío, a partir de divendres al vespre (20 h) amb el pregó a càrrec de l'alcalde en funcions, Josep Mayoral, i l'ofrena floral acompanyada del cor Sueño Rociero del Centro, a la mateixa seu de l'entitat al carrer Manresa.

La peregrinació amb la imatge de la verge sortirà a les 20.30 h cap al Parc Firal, on els rocieros acamparan i iniciaran activitats, com la nit de rumbes i sevillanes a càrrec del Rincón del Rebujito, divendres.

Dissabte, a les 11 h, s'hi farà la missa rociera i, seguidament (12 h), el quart concurs de sevillanes. A la tarda, els cants i balls continuaran amb el festival dels 20 anys del Rocío. El dissabte es clourà a la mitjanit amb el sant rosari i el bateig de nous rocieros, amb brou per a tots els assistents.

Finalment, diumenge a les 9 h es farà un esmorzar popular i a les 13.30 h una paella (cal reservar tiquet al Centro Cultural). A les 17 h se sortirà del Parc Firal per tornar a la seu de l'entitat, on acabarà la celebració.

Can Ribas rep la Romería de Bellavista

La Hermandad Rociera de Bellavista celebrava el cap de setmana la 12a Romería de Nuestra Señora del Rocío, que sortia divendres del Centre Cultural de Bellavista i es desplaçava fins a l'esplanada de la masia de Can Ribas, on se celebrava la festa amb l'acuació de coros rocieros, àpats populars i la tradicional missa rociera.

Edicions locals