Els alumnes de l'EMT premiats per EduCaixa viatjaran a Silicon Valley

L'activitat forma part de les bases d'aquest premi d'emprenedoria convocat per l'Obra Social La Caixa

Societat

Els alumnes premiats amb la professora encarregada del projecte, Eva Tapia
Els alumnes premiats amb la professora encarregada del projecte, Eva Tapia

Sis alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Municipal del Treball, guanyadors del Premi Repte Emprèn 2019 que convoca l'Obra Social La Caixa, han presentat aquest dijous a l'Ajuntament el seu projecte Plastic Air City.

Els estudiants –Laia Sánchez, Laura Gil, Aymará Danieluk, Pol Sánchez, Albert Badia i Adam Gamraoui– i la professora –Eva Tapia– han donat els detalls del projecte i han conversat amb l'alcalde en funcions, Josep Mayoral, i els regidors de Mobilitat, Juanma Segovia; Obres i Projectes, Albert Camps; i Educació, Francesc Arolas.

Els joves han desenvolupat el seu projecte de reciclatge i reutilització del plàstic en l'assignatura optativa d'innovació i emprenedoria. El premi els permetrà viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA), a final de juny. Allà, segons han explicat, visitaran la seu de grans empreses com Google, Netflix, Instagram..., a més de museus i espais emblemàtics com la presó d'Alcatraz de San Francisco. També assistiran a un partit de beisbol.

Plastic Air City és un projecte de mobiliari urbà intel·ligent, de plàstic reciclat, imprès en 3D, autosostenible (dotat de plaques solars i façana verda), capaç de regenerar l'aire i de connectar-se amb el ciutadà per conèixer els nivells de contaminació enregistrats a temps real.

El projecte ha participat en el Campus Repte Emprèn 2019, com un dels 35 finalistes entre els 1.237 projectes de la resta de l'Estat i Portugal que s'hi han presentat. Finalment, ha estat un dels 5 equips guanyadors del viatge formatiu a Silicon Valley durant 10 dies (del 27 de juny al 6 de juliol).

Edicions locals