'Sense els mitjans de proximitat, el país seria un desert mediàtic ple de fake news'

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació celebrava la seva assemblea general a Granollers

Societat

Ramon Grau s'adreçava als associats de l'AMIC. A taula, Ramon Torrents, editor de SomGranollers; l'alcalde, Josep Mayoral, i el conseller Jordi Puigneró
Ramon Grau s'adreçava als associats de l'AMIC. A taula, Ramon Torrents, editor de SomGranollers; l'alcalde, Josep Mayoral, i el conseller Jordi Puigneró

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), que aplega 355 capçaleres –entre les quals SomGranollers–, celebrava divendres la seva assemblea anual a l'Hotel Ciutat de Granollers, en un acte que va acabar en un dinar i va reunir els editors de l'entitat, així com el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Antoni Molons; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el president del Consell Comarcal, David Ricart, entre altres personalitats.

L'assemblea va servir per aprovar la nova junta de l'entitat, que renova el càrrec de tresorer a Ramon Torrents, editor del SomGranollers. A més, Ramon Grau, editor del grup Totmedia, també continuarà com a president al capdavant de l'AMIC. Grau destacava l'aprovació a l'assemblea de l'obligatorietat dels controls d'audiència i difusió dels mitjans associats, "una aposta per la qualitat, el rigor i la transparència".

El president de l'AMIC posava en valor el lideratge i "la gran capil·laritat al territori" dels mitjans associats, així com la seva importància: "sense els mitjans de proximitat, el país seria un desert mediàtic on només trobaríem les fake news que cada cop proliferen més". En aquest sentit, demanava més suport públic. "Només un 9% dels nostres ingressos són de subvencions", deia.

En aquest sentit, el conseller Puigneró apostava per "reforçar els mitjans d'arreu del territori, com una estructura fonamental de vertebració del país" i assegurava que "la llibertat d'expressió i de premsa, també de qualitat, ha de ser el model. La qualitat democràtica del país es mesura pel respecte als mitjans de comunicació", indicava.

A més, Puigneró reivindicava l'ofici: "el bon periodisme és més necessari que mai; ha de ser el millor antídot a les fake news", concloïa.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, destacava la qualitat dels mitjans escrits de la ciutat, així com "l'aposta municipal per la comunicació", tant amb les creacions primerenques de la ràdio i la televisió local. "Els mitjans són espais de trobada i de generació d'identitat des de la perspectiva de la pluralitat", deia.

Edicions locals