L'Hospital té dos nous cotxes elèctrics per entrar els infants a quiròfan

Les firmes Sabadell Renting i Movento han fet les donacions al centre hospitalari

Societat

Nens conduint els cotxes elèctrics del Servei de Pediatria de l'Hospital de Granollers
Nens conduint els cotxes elèctrics del Servei de Pediatria de l'Hospital de Granollers | Hospital de Granollers

Les empreses Sabadell Renting i Movento han donat a l’Hospital General de Granollers dos petits vehicles elèctrics, que serveixen per evocar sentiments d’alegria en els infants i animar-los durant la seva estada ja que, en general, se senten intimidats en un entorn sanitari. Així, podran fer els desplaçaments a quiròfan i a fer-se proves conduint els vehicles.

L'Hospital destaca com les investigacions i l’experiència dels professionals sanitaris han demostrat que un pacient feliç i positiu afronta la prova o la intervenció d’una manera més relaxada, sense l’estrès i l’ansietat prequirúrgica que suposa. Així, a través del co​txe, els infants reduiran la por, l’ansietat i l’estrès, i aixecaran la moral, tot fomentant la interacció i augmentant la seva tolerància a l’assistència sanitària. De fet, un estudi de la Universitat de Nou Mèxic conclou que la incorporació d’elements lúdics en els hospitals redueix fins a un 73% l’ansietat i en un 53% la por que els nens experimenten en un centre hospitalari.

Javier León, director general de Sabadell Renting, s’ha mostrat satisfet de repetir la iniciativa, que ja es va dur a terme a l’Hospital de Terrassa: “Ens agrada poder donar una vessant solidària a la nostra especialitat, que són els vehicles, i estem molt contents d’aquesta col·laboració amb l’Hospital General de Granollers”. El directiu de la filial de Banc Sabadell ha afegit que aquest tipus d’accions “no s’acabaran aquí i tornarem a repetir l’experiència a més centres hospitalaris”.

Al març l'Hospital rebia un primer cotxe teledirigit per a l'accés dels infants a quiròfan, de la mà de l'actor de 13 anys Eric Garcia, que el va comprar amb la venda de les seves joguines.

Edicions locals