La Generalitat concerta 22 places a la segona llar residència de la FVO, acabada de construir el 2017

L'edifici diposa de dues plantes d'uns 240 metres quadrats cadascuna i està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual

Societat

El complex de llar residència El Cinquantenari es troba al barri Congost
El complex de llar residència El Cinquantenari es troba al barri Congost | FVO

Després d'una llarga espera, la llar residència El Cinquantenari 2, que la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) va acabar de construir el setembre de 2017 al complex situat entre els carrers de la Sardana i Sant Antoni al barri Congost de Granollers, podrà entrar en funcionament.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha aprovat la concertació de 22 places de la llar adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual, i que amplia l'oferta davant de la primera llar residència El Cinquantenari on hi conviuen 24 persones. “Amb aquesta nova llar, com a Direcció General i des del Patronat estem molts satisfet d’acomplir amb la il·lusió expressada per les persones ateses, i la necessitats traslladada per les seves famílies, al Centre Ocupacional i al Centre Especial de Treball de poder iniciar una vida autònoma, en una llar pròpia, fora del domicili familiar”, exposa el director general de l’FVO, Juan M. Monsalve.

La nova llar residència està organitzada en dues plantes; una de baixa i un primer pis, que disposen de 240 metres quadrats cadascuna i d'un pati central d'uns 160 metres quadrats sense edificar que uneix l'edifici amb la primera residència El Cinquantenari. Les unitats de convivència són de 10 persones ateses a la planta baixa i 12 a la primera planta, amb quatre dormitoris dobles i dos d’individuals a cada unitat. La llar disposa de l’escala i l’ascensor al mig, els dormitoris i sales-menjador que donen a l’exterior, i els banys i passadissos a una zona intermèdia entre escala i dormitoris. Finalment, el soterrani gran acull les zones de serveis comunes a les dues llars com són la cuina, rebost, bugaderia, sala d’activitats i entreteniment i el garatge.

La FVO ja està treballant amb les famílies de les persones ateses a l’àrea d’atenció diürna que esperen una plaça de llar residència i els Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal d’iniciar el procés administratiu per a realitzar l’entrada a conviure a la nova llar. A banda del complex d'El Cinquantenari, la FVO disposa de 42 places més a Granollers –8 a la residència Vallès; 24, a Font Verda, i 10, a Jaume Gregori–, així com de 22 a Santa Eulàlia de Ronçana.

Edicions locals