El premi de pintura Paco Merino renova el jurat i manté la dotació de 2.500 euros

El guardó té cada anys més participació d'arreu de l'Estat

Cultura

El premi de pintura Paco Merino renova el jurat i manté la dotació de 2.500 euros
El premi de pintura Paco Merino renova el jurat i manté la dotació de 2.500 euros

El premi de pintura Paco Merino arriba a la 14a edició consolidat i manté la dotació econòmica de 2.500 euros –incrementada l'any passat en 500–. Els únics canvis en la convocatòria d'enguany és que l'exposició de les obres finalistes no coincidirà amb el veredicte, per tal de donar més temps a l'artista guanyador per ser-hi present, segons explicava Josep M. Farnés, membre del grup Pro Art Paco Merino i secretari del jurat del premi.

De fet, l'altre canvi té a veure amb el jurat, que incorpora el dissenyador d'interiors Kiku Mena i la galerista i comissària d'exposicion Cristina Requena per substituir les baixes de Pere Salinas i Anna Estany. S'hi mantenen l'artista Lluís Estopiñan, la tècnica del Museu Glòria Fusté i el crític d'art i comissari Frederic Montornès.

El grup Pro Art Paco Merino, constituït a finals de 2002 i impulsor del certamen pictòric, va voler amb aquest premi retre un homenatge a Paco Merino (1948-2004), un artista autodidacte i versàtil, així com donar suport als artistes emergents.

El certamen és obert a tots els artistes que ho desitgin, tant individualment com col·lectivament, a partir de 18 anys. S'hi pot presentar una obra per autor o col·lectiu, i la temàtica i la tècnica són lliures. La dimensió de l'obra no pot ultrapassar els 100 cm en el costat més llarg –i viatjarà a compte i risc de l'autor–. Per concursar cal presentar la imatge per correu electrònic a l'adreça premipacomerino@gmail.com, amb la informació del títol, tècnica, dimensions i suport i les dades de l'autor.

Les obres seleccionades s'exposaran del 4 de novembre al 7 de desembre de 2018 a La Gralla, i el veredicte es donarà a conèixer el 12 de novembre amb la inauguració oficial de la mostra. Acabada la mostra, l'obra guanyadora s'exhibirà temporalment al balcó del Museu de Granollers.

Edicions locals