El fabricant de Nocilla, amb seu a Parets, estudia la compra de Pastas Gallo

El productor de pasta més important de l'Estat, amb fàbrica a Granollers, va iniciar fa uns mesos un procés de venda de la companyia

Economia

La fàbrica de Pastas Gallo, a l'avinguda Sant Julià de Granollers
La fàbrica de Pastas Gallo, a l'avinguda Sant Julià de Granollers

L’empresa paretana Idilia Foods, fabricant de les marques Nocilla, Cola Cao i Paladín, entre d’altres, és una de les quatre o cinc firmes que competiran per a l’adquisició final de Pastas Gallo, una operació que, segons algunes fonts, podria superar els 200 milions d’euros.

A començaments d’any, els cinc germans de la família Espona, propietaris de la fàbrica granollerina, iniciaven un procés de recerca de comprador entre empreses del sector i fons d'inversió, un procés que ara entra a la recta final amb la pugna entre quatre grans competidors: l’empresa Idilia Foods, productora d’alimentació vinculada sobretot al cacau, i els fons d’inversió Proa Capital, Ventura Equity Partners i TowerBrook Capital Partners, als quals podria afegir-se un cinquè competidor, un altre grup inversor liderat per Ricardo de Serdio, exsoci del fons PAI Partners.

Concretament, segons detalla La Vanguardia, al març es van enviar les primeres cartes informatives de Pastas Gallo als potencials inversors. La crida va despertar l'interès d'un bon grapat de fons de capital i empreses de la indústria alimentària, i a finals d’abril ja es van presentar les primeres ofertes.

Amb tot, només tres pretendents van ser seleccionats per accedir a la informació confidencial per, si finalment ho consideren oportú, fer una oferta en ferm aquest mes de juny. Posteriorment també van afegir-se al procés l’altre fons d’inversió, ara en fase de constitució, i Idilia Foods, que, segons el rotatiu, està estudiant l’operació i avaluant si finalment presenta una oferta vinculant.

Idilia Foods és una de les dues firmes en què es va dividir Nutrexpa el 2015, quan les dues famílies que gestionaven el conglomerat empresarial van dividir el negoci. L’altra meitat de Nutrexpa va passar a ser Adam Foods, que inclou la producció i comercialització de les galetes Artiach i Cuétara, la mel Granja San Francisco i els brous Aneto, entre d'altres. Si finalment fos Idilia Foods l’empresa seleccionada, el grup amb seu a Parets podria més que duplicar la seva facturació.

Pastas Gallo, per la seva banda, va ser fundada fa més de 70 anys i actualment lidera el sector de la pasta a l’Estat. Té fàbriques a Granollers, Esparreguera i Còrdova, una facturació d’uns 200 milions d’euros anuals i l’any passat va obtenir un benefici brut d’explotació de prop de 20 milions. A més, compta amb una plantilla total de 420 treballadors.

Edicions locals