Les dones prenen els escenaris als centres cívics

El cicle de concerts s'estrenarà divendres vinent amb Mabel Flores & La Kayangó

Cultura

Mabel Flores i La Kayangó protagonitzaran el primer concert del cicle de dones a escena
Mabel Flores i La Kayangó protagonitzaran el primer concert del cicle de dones a escena | Mabel Flores

Els centres cívics de Granollers encetaran divendres, 28 de juny, i fins al 26 de juliol, un cicle de concerts amb clar accent femení. Amb el títol de Les dones prenen l'escenari, s'han programat cinc actuacions gratuïtes, totes protagonitzades per dones.

El primer concert del 28 de juny (22.30 h), davant del centre cívic Can Gili, comptarà amb la música fusió de la cantautora Mabel Flores, que acompanyada de la banda La Kayangó, presenta noves cançons i antigues joies amb lletres viscerals, compromeses i carregades de sensibilitat i força a ritme de reggae, pop-rock, influències llatines, worldmusic i la fusió de totes aquestes i altres músiques.

El divendres 5 de juliol (21.30 h) a la plaça Joan Oliver de Can Bassa el grup sabadellenc Dtumbaga oferirà un concert en què versiona coples de tota la vida, així com grans rumbes de la dècada dels 80, amb pinzellades d’humor i un xou enfocat a ballar i passar una bona estona. Al capdavant de la banda hi ha Cristina Ruiz, més coneguda com Chispita, amb un carisma arrasador i una veu potent.

L’endemà, el dissabte 6 de juliol (21 h), al pati de les antigues escoles de Palou i dins del programa d’actes de La Lluïda, el R’n’B i el soul prendran el protagonisme de la mà de Paula Peso, arribada del barri de Sant Andreu Comtal, amb un projecte que acosta a la música rhythm & blues amb inspiracions de soul. Té una veu poderosa amb un registre pronunciat que embolcalla l’escenari d’una atmosfera càlida però potent a parts iguals. L’acompanyaran els músics Matt Devillers (bateria i baix), Pau Garcia (teclat, piano i synth) i Ferran Pegenaute (guitarra).

La música d’arrel jamaicana també serà present en aquest cicle de concerts amb l’actuació de The Kinky Coo Coo’s, el divendres 19 de juliol (21.30 h) a la plaça Sant Miquel. La formació recrea amb elegància i talent la seva forma d’entendre l’estil dels 60 de la música negra, manté l’esperit de les grans orquestres jamaicanes i sorprèn amb l’adaptació dels clàssics del soul. Formats l’any 2001 i amb cinc discs editats, han actuat a països com França, Bèlgica, Suïssa, Eslovènia i un llarg etcètera, i han fet de backing band d’artistes jamaicans de renom.

El punt i final del cicle el posarà el son i la salsa de Karamba amb un concert el divendres 26 de juliol (21.30 h) davant del centre cívic Nord. Karamba és una barreja multicultural entre Veneçuela, Catalunya, França i Argentina. Una banda de dones músiques que donen lloc a un estil on es fusiona el son, el txa-txa, el boogaloo, la timba i la salsa, amb el rap i el hip-hop, creant un color musical nou, diferent i poderós. Històries de migracions, d’herències musicals, de maternitats subversives i diverses, amb la intenció de perseguir somnis, de reivindicar el paper de la dona i el compromís amb la música. 

 

Edicions locals