Inaugurada la Granollers Cup amb 324 equips i 4.900 jugadors

L'esdeveniment ha perdut uns 200 participants, sobretot d'esportistes internacionals, però ha frenat el descens de clubs estatals

Esports

La plaça de la Porxada va acollir dimecres la cerimònia d'inauguració del torneig
La plaça de la Porxada va acollir dimecres la cerimònia d'inauguració del torneig

La plaça de la Porxada de Granollers va acollir ahir, dimecres, al vespre la cerimònia d’inauguració de la 21a edició de la Granollers Cup, considerat el torneig d’handbol formatiu més important del sud d’Europa, que es disputarà fins diumenge en 17 pistes diferents repartides en quatre municipis: Granollers, les Franqueses, Canovelles i Vilanova del Vallès.

La plaça granollerina va donar la benvinguda als 324 equips que participaran enguany a la competició més important d'esport de base que organitza el Balonmano Granollers (BMG). Es van presentar tots aquests conjunts i els 13 països dels quals provenen, que són Algèria (2 equips), Bòsnia i Hercegovina (1), Brasil (1), Colòmbia (1), Dinamarca (1), França (5), Islàndia (7), Israel (3), Mèxic (2), Noruega (42), Rússia (3), Suècia (10) i Espanya.

L'acte va començar a les 20 h a la Porxada, es d'on se sortia en cercavila fins al Palau d'Esports, on, com en els darrers anys es va posar la cirereta a la celebració amb una festa de rebuda dels equips i un espectacle inspirat amb els valors de l'handbol.

També es van presentar els dos padrins de la Granollers Cup 2019, que, enguany són Kaba Gassama –jugadora del KH-7 BM Granollers– i Marc Cañellas –de l’IFK Kristianstad suec–. Inicialment, es va escollir la jugadora alacantina Lara González com a madrina del torneig, però ha hagut de ser substituïda, ja que ha estat operada recentment del peu esquerre.

La participació

La Granollers Cup encadena dos anys consecutius perdent participació, tot i que les xifres continuen sent molt altes. Enguany, participen 15 equips menys que l’any anterior, quan en van ser 339. També vénen uns 200 jugadors i jugadores menys –4.900 respecte als 5.100 del 2018–.
La xifra màxima d’equips participants a la Granollers Cup correspon a l’any 2017, quan en van venir 353.

Enguany hi ha hagut una davallada important pel que fa al nombre dels conjunts internacionals. En aquesta ocasió competeixen 77 equips d’arreu del món, de quatre continents diferents –Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia–. L’any passat el nombre d’equips internacionals era de 106. Així, doncs, els països representats també són menys: dels 17 del 2018 s’ha passat a 13.

No obstant això, en contraposició, hi ha hagut un canvi de tendència en les xifres dels equips estatals: després d'anys en què la participació estatal anava de baixa, enguany torna a incrementar-se. De 48 equips d’arreu d’Espanya, s’ha passat als 58. Tot i això, encara són xifres llunyanes als 93 conjunts del 2015. El nombre d’equips catalans també ha augmentat: n’hi haurà 188, tres més que l’any anterior.

A banda dels jugadors i jugadores, la Granollers Cup també convida tothom a assistir als partits, que seran gratuïts –incloses les finals–. A més, també podran gaudir de la tercera edició del Village de la Granollers Cup amb activitats, espais de trobada i foof trucks.

Edicions locals