El punk rock de Crim arrenca el Musik N Viu al parc Torras Villà

El primer cap de setmana del festival comptarà amb l'actuació d'Isla Iglú

Cultura

El punk rock de Crim arrenca el Musik N Viu al parc Torras Villà
El punk rock de Crim arrenca el Musik N Viu al parc Torras Villà

La 15a edició del Festival musical d'estiu Musik N Viu, que torna al format de dos caps de setmana, s'encentarà divendres, a partir de les 22 h al parc Torras Villà, l'espai que acollirà els directes també de dissabte –el següent cap de setmana de festival, 12 i 13 de juliol, els concerts es traslladaran al parc firal–.

Organitzada per l'entitat Jovent Republicà, la nit de divendres té com a cap de cartell la banda tarragonina de punk rock Crim. Amb vuit anys de vida i quatre àlbums al mercat, va obtenir un gran èxit amb Blau sang, vermell cel (2016), que ha aconseguit superar amb el darrer treball, Pare nostre que esteu a l'infern (2018), editat per HFMN i el segell BCore, i considerat el millor disc de música hardcore/punk del 2018 segons la revista Mondosonoro.

Al parc Torras Villà també hi sonaran temes del seu disc intermedi, Sense excuses, i alguna proposta de l'incipient 10 milles per veure una bona merda. Crim, gràcies a la seva contundència i al compromís de les seves lletres, s'ha convertit en la banda de referència del rock més enèrgic.

La nit comptarà també amb el duet de rap català Zapato y Cordón, i els vallesans Aldarull, amb una proposta de mestissatge reivindicatiu. A més, RedLed, el grup guanyador del concurs [És]Música d'enguany obriran la nit de Jovent Republicà, amb covers de grans bandes del punk i temes propis que volen gravar en el seu primer àlbum.

La nit més indie

L'endemà, dissabte, serà el torn d'Ausa i Asgram, que proposen els mallorquins Isla Iglú  i el quartet Ljubliana & The Seawokf compartint el paper de caps de cartell. Seran la nit més indie, amb tot d'electrònica i britpop, sobretot gràcies als illencs. La nit també comptarà amb presència vallesana, de la mà de Golíat, Psychotropic Swamp i Nologo.

Arribats de Mallorca, Isla Iglú –exCharly Taylor– barregen indie, rock, elecrònica i britpop per oferir un directe de ritmes ballables. Ljubliana & The Seawolf són un quartet de músics versàtils, encapçalats per la carismàtica figura de Pol Batlle. Després de tres treballs, van presentar a principis d'any Libra, que ha començat a girar per les millors sales nacionals. 

Edicions locals