La UVic premia els treballs de batxillerat de dues granollerines

Les premiades són Maria Urgell Andújar, de l'INS Celestí Bellera, i Tània Moya, de l'Escola Pia

Societat

Foto de grup dels premiats en l'edició de 2019
Foto de grup dels premiats en l'edició de 2019

Dues estudiants de Granollers han resultat guanyadores de la 21a edició dels Premis als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat que lliura la Universitat de Vic.

Es tracta de Maria Urgell Andújar, de l’Institut Celestí Bellera, que ha obtingut un premi exaequo en la categoria Eumo_dc pel treball Kubrick & Misogyny: Stanley Kubrick's selected filmography analyzed under a feminist perspective; i Tània Moya de l’Escola Pia, que va aconseguir un primer premi exaequo en la categoria Fundació Caixa d’Enginyers pel treball Existeix jet lag en els animals?.

En l’edició d’enguany s’hi van presentar 177 treballs, 16 més que l’any anterior, procedents de 141 centres de 35 comarques. Es van premiar 35 treballs i es van repartir 12.000 euros en premis. L’objectiu del certamen, un dels més antics i consolidats de Catalunya en el seu gènere, és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs universitaris.

A més de les dues granollerines, també han rebut premi quatre estudiants més de la comarca: Guillem Àlava i Maria Carné, de l’INS Manolo Hugué de Caldes de Montbui; Clàudia Solbes-Godina de l’INS Vilamajor de Sant Pere Vilamajor; i Alba Tubau i Sandra Eizaguirre de l’Escola Sant Gervasi de Mollet.

Edicions locals