El BMG s'emporta tres títols a la Granollers Cup i col·loca sis finalistes

En total, cinc equips vallesans van ser campions i deu van arribar a la final

Esports

L'equip en categoria júnior masculí va ser el primer campió del Balonmano Granollers
L'equip en categoria júnior masculí va ser el primer campió del Balonmano Granollers | Xavier Solanas

Nil Artiaga

El Palau d’Esports de Granollers va ser l’escenari de l’última jornada i de totes les finals de la Granollers Cup 2019, que es van disputar des del migdia fins a la nit.

El Club Balonmano Granollers va ser el màxim guardonat amb tres trofeus, la mateixa xifra que en l’edició anterior, i tots tres amb equips masculins. D’una banda, l’equip en categoria júnior masculí va derrotar l’Handbol Parets per 13 a 19, en la que va ser la segona final del torneig i el primer dels tres títols del club granollerí –i el primer equip finalista de l'entitat–.

D’altra banda, el segon trofeu del BMG no va arribar fins a l’antepenúltima final de la tarda, que precisament va enfrontar dos equips de l’entitat, en la categoria de juvenil masculí: el KH-7 i el KH-7 Sporting, amb un resultat favorable de 23-15 per al primer.
Per últim, el Balonmano Granollers va derrotar la selecció catalana per 25 a 13 en la final en categoria cadet masculí, en el partit que va tancar la Granollers Cup d’enguany.

Sis equips finalistes del BMG

En total, van ser sis els equips finalistes de l’entitat granollerina que van disputar les finals del torneig. Els dos equips femenins que van arribar a l’últim encontre no van poder alçar el trofeu: en categoria juvenil, el BMG va caure contra el BM La Roca per 14 a 12 en una emocionant final vallesana. I, en aleví femení, el Balonmano Granollers va perdre contra el Béziers –per 11 a 9–, en el que va ser l’únic títol del torneig per un equip estranger. De fet, el Béziers francès i el Byasen Handball Elite noruec van ser els dos únics clubs estrangers amb presència a les finals.

Les Franqueses, sense finalistes

Pel que fa a l’Handbol Les Franqueses, a diferència de l’any passat, cap equip de l’entitat va aconseguir classificar-se per a les finals de la Granollers Cup.

Cinc equips campions del Vallès

Sumant el Balonmano La Roca –guanyador de la final en categoria juvenil femení– i el Club Handbol Palautordera –que va derrotar el BM La Roca en la final en infantil masculí per 20 a 18–, en total van ser cinc equips campions del Vallès Oriental –un més que en l’edició del 2018–: tres del Balonmano Granollers, un del BM La Roca i un altre del CH Palautordera.

A més, pel que fa als finalistes, els conjunts vallesans van dominar clarament la presència a les finals, amb deu equips; és a dir, la meitat de la xifra total de finalistes; i el doble de la quantitat d’equips del Vallès respecte a la Granollers Cup de l’any anterior.

Aquestes deu formacions van estar repartides en quatre clubs: sis del BMG, dos del BM La Roca, un del Palautordera i un altre del Parets.

D'aquests deu equips del Vallès Oriental, tres van ser femenins i set, masculins. L'únic femení que no era del BMG va ser el juvenil del Balonmano La Roca, que va derrotar el del BM Granollers.

L'Esparreguera, primer campió

Pel que fa a la resta de conjunts que van arribar a les finals, l’Handbol Esparreguera va ser el primer campió en derrotar per 17 a 16 el Sant Llorenç, en la final en categoria júnior femení. En infantil femení, la selecció catalana va derrotar el Handball Elite per 17 a 7.

En categoria aleví masculí, l’Handbol Club Laietà va doblar el caseller respecte al seu rival, l’Ègara (24 a 12). I, per últim, un equip de les Illes Balears, l’Handbol Puig d’en Valls, es va emportar el trofeu en la final en categoria cadet femení, en derrotar, per 16 a 12, l’Handbol Ribes, de Sant Pere de Ribes.

Edicions locals