La Bicicletada del Besòs recapta 8.500 euros per a la lluita contra el càncer

Diumenge hi van participar 357 ciclistes, dels quals 231 van iniciar l'itinerari des de Granollers

Societat, Esports

Les carpes d'Oncovallès i La Lluita d'Arnau, a l'arribada de la Bicicletada del Besòs
Les carpes d'Oncovallès i La Lluita d'Arnau, a l'arribada de la Bicicletada del Besòs | Consorci del Besòs

La 17a Bicicletada del Besòs, celebrada diumenge amb el lema #kmcontraelcàncer, va aconseguir recaptar 8.500 euros per a la lluita contra el càncer, gràcies als 357 participants que van plantar cara a les elevades temperatures de la jornada, i al patrocini de Grifols, entre altres empreses. Els diners es lliuraran a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona i a l'entitat Oncovallès.

A les 9.30 h van iniciar camí 231 ciclistes des de Granollers, 39 des de Montornès i 11 des de Montmeló. A les 10.30 h s’hi van afegir els participants que prenien la sortida en els punts d’incorporació de Montcada i Reixac (24) i Santa Coloma de Gramenet (52).

Entre tots van sumar 7.057 quilòmetres, apadrinats per l’empresa Grifols a 0,20 €/km. L’objectiu fixat per Grifols era apadrinar 15.000 km i, tot i no haver-se assolit aquesta xifra, la multinacional catalana ja ha anunciat que aportarà tota la quantitat prevista inicialment.

A més, han fet donacions l’empresa Sorea, especialitzada en la gestió dels serveis relacionats amb el cicle integral de l'aigua; Drenatges Urbans del Besòs (DUB), empresa mixta especialitzada en la gestió i manteniment dels claveguerams municipals; Merck, dedicada al sector químic i farmacèutic, l’empresa Derypol, dedicada a la fabricació de productes per al tractament de les aigües, i Velutex Flock, dedicada a la fabricació de flock.

En total, s’han recaptat 8.500 euros, que es repartiran entre la Fundació Oncovallès, amb seu a Granollers i orientada al suport a malalts i familiars, i a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, per a les diferents línies d’investigació que té en marxa, entre elles la que està impulsant l’associació La Lluita d’Arnau, dedicada a la histiocitosi i el càncer infantil.

Passades les 10.30 h, van arribar els primers ciclistes al Parc Fluvial del Besòs, i els darrers ho van fer cap a les 12 h. A l’arribada els hi esperava l’avituallament i obsequis a càrrec de la marca de productes cosmètics per a pells sensibles La Roche-Posay. A més, va haver-hi un taller de zumba, el ja tradicional taller de caixes-niu a càrrec del GOT (Grup Ornitològic del Tenes) i diverses propostes de tallers mediambientals organitzats per la Jugateca Mediambiental de Sant Adrià de Besòs. A més, Oncovallès i La Lluita d’Arnau van instal·lar les seves carpes solidàries.

A les 12.30 h, el president del Consorci, Joan Vila, i la regidora de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Ruth Soto, van fer una petita intervenció per agrair participants, empreses patrocinadores, voluntaris, entitats i ajuntaments la seva implicació en aquesta pedalada. També van intervenir el president d’Oncovallès, Pere Cladellas, i Irene Navarro, de La Lluita d’Arnau i mare de l’Arnau.

Edicions locals