El 97,7% dels alumnes granollerins aproven la selectivitat

Eva Michelet, de l'Escola Pia, obté la nota més alta dels centres granollerins, un 9,50

Societat

Eva Michelet, de l'Escola Pia
Eva Michelet, de l'Escola Pia

Els dies 12, 13 i 14 de juny, gairebé 350 alumnes dels instituts de Granollers es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU), la temuda selectivitat, i un 97,7% van aprovar-la. En total han estat 339 aprovats dels 347 alumnes presentats, una desena més que en la convocatòria de l'any passat.

Segons les dades facilitades pels mateixos centres, l'Escola Municipal del Treball, el Cervetó, l'INS Carles Vallbona i l'Educem han aconseguit un 100% d'aprovats, cosa que satisfà els responsables dels centres educatius.

Entre l'alumnat granollerí, Eva Michelet, de l'Escola Pia, ha estat qui ha obtingut un millor registre a la selectivitat (9,50). Michelet, de fet, és també qui obté una nota més alta d'accés a la universitat (9,70), ja que el seu expedient de batxillerat gairebé frega el 10 (9,80).

També han assolit el 9 a la selectivitat Gabriel Araujo, de l'INS Antoni Cumella (9,10), i Miquel Àngel Pérez, de l'Escola Municipal del Treball (9), un centre que enguany gairebé ha doblat el total d'alumnes presentats respecte al curs passat. A més, Laura Rovira (Cervetó, 8,9), Adrià Barbecho (INS Carles Vallbona, 8,9), Irina Xicota (Celestí Bellera, 8,8), i Arnau Garcia (Educem, 8) han obtingut les millors notes dels seus centres, mentre que l'INS Marta Estrada encara no ha presentat cap promoció a la selectivitat.   

Michelet, la nota més alta

Eva Michelet, veïna de Vallromanes, és l'estudiant d'un centre granollerí amb millor nota a la selectivitat, un 9,50. Estudiant de batxillerat científic a l'Escola Pia –on té un expedient acadèmic de 9,80–, Michelet explica que la selectivitat "no va ser tan terrible com semblava". "El més important és anar-hi amb preparació i tranquil·litat, i afrontar-ho sense pressió".

Michelet considera que els resultats que la selectivitat és "la culminació dels esforços de tot el curs" i, en aquest sentit, es mostra satisfeta del resultat assolit. Assegura que les notes obtingudes en física i química "m'han sorprès en positiu", sobretot aquesta última, on va aconseguir un 10, juntament amb història i castellà. "Es va donar la circumstància que les preguntes que ens feien coincidien amb els meus punts forts", diu, i afegeix: "Tot em va semblar assequible, i només l'examen de matemàtiques em va semblar massa llarg".

Sobre el futur, Michelet ha formalitzat aquesta setmana la preinscripció a enginyeria agrònoma a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), "una carrera que combina la part de biologia, que més m'agrada, amb l'enginyeria", i que "alhora no m'obliga a quedar-me tancada en un laboratori".

Concretament, afegeix, "el que més m'agrada és la part de recerca i innovació en l'agricultura, fer projectes per crear noves maneres de cultivar els productes del camp", una matèria a la qual ja va dedicar el seu treball de recerca de batxillerat.

Edicions locals