Detinguda la parella de Vianca Roca, trobada morta fa un any al costat del Congost

La jove de 25 anys va desaparèixer el 16 de juliol després d'una baralla conjugal

Societat

Els Mossos d’Esquadra han detingut la parella de Vianca Alejandra Roca, la jove de 25 anys que va ser trobada morta el 9 de setembre de l'any passat a la llera del riu Congost a Granollers, després que hagués desaparegut el 16 de juliol. Joel P., de 28 anys i nacionalitat dominicana, va ser arrestat dilluns a l'Hospitalet de Llobregat. El jutjat que investiga la mort de la noia decretava dimecres la seva presó provisional.

Vianca Roca vivia a la zona del centre de la ciutat –carrer Verge de Núria– amb el seu fill de 6 anys. La seva família no en sabia res des del 16 de juliol, quan va anar amb la parella a casa de la seva mare per deixar el fill i sortir a sopar. L'endemà la mare tenia un missatge al mòbil de la noia, i no hi va poder contactar més.

El marit va explicar l'endemà que s'havia discutit amb Vianca, que es van separar, i que quan va tornar a casa ja no la va trobar. La noia treballava en una empresa de cosmètica, que l'endemà va alertar de la seva desaparició, quan no es va presentar a treballar. La família va penjar cartells i va demanar la col·laboració ciutadana per trobar la jove desapareguda i, fins i tot, es van organitzar cerques amb voluntaris per l'entorn de Granollers.

El cos de la jove es va localitzar al setembre, dos dies després dels aiguats a Granollers i és possible que aquests facilitessin que el cos fos visible a la llera del Congost, després de més d'un mes de la desaparició. Un veí que hi passejava va ser qui va alertar la policia, que trobar el cos en avançat estat de descomposició i signes de violència.

Dilluns els Mossos detenien la parella de Vianca, després d'un procés d'investigació i reunir proves en contra d'ell. El cas continua sota secret de sumari.

Edicions locals