La temperatura de divendres, de 40,8ºC, la més alta dels últims 30 anys

La mínima de dissabte va arribar a 25,9ºC

Societat

La temperatura de divendres, de 40,8ºC, la més alta dels últims 30 anys
La temperatura de divendres, de 40,8ºC, la més alta dels últims 30 anys

Divendres els termòmetres es van enfilar fins a temperatures rècord en una de les onades de calor més intenses de la història del Vallès Oriental. Segons les dades de Jordi Almirall a Meteoclimatic, Granollers va arribar als 40,8 de màxima divendres, venint d'una mínima de 22,6 graus.

L'onada de calor s'arrossegava dissabte amb una mínima molt alta, de 25,9, i una màxima de 36,9. La temperatura va anar baixant fins a estabilitzar-se dilluns entre els 31 i 32 graus de màximes.

La de divendres és la temperatura més alta registrada a Granollers des que es va iniciar el recull de dades el 1991 –segons el Museu de Ciències Naturals–. La tercera més alta es va produir el juliol de 2015, amb 38,3 graus.

Entre els efectes de la calor, el Museu de Ciències Naturals La Tela informava d'una alta mortaldat en femelles de ratpenats que alleten i que les seves cries acostumen a caure del refugi.

Piscines obertes

A causa de l’onada de calor també es van prendre algunes mesures excepcionals per fer-hi front. Els ajuntaments de Granollers i les Franqueses van obrir les piscines exteriors municipals de manera gratuïta per als col·lectius més vulnerables: gent gran, infants i dones embarassades –amb l'accés condicionat a l’aforament de les piscines–.

Concretament, van poder accedir-hi gratuïtament els infants fins a 13 anys residents al municipi acompanyats d’un adult, i per cada infant també podia accedir-hi gratuïtament un adult. També els majors de 60 anys i les embarassades residents al municipi van poder accedir gratuïtament a la piscina durant el cap de setmana. La mesura es va aplicar a les Franqueses de dijous a diumenge, i a les piscines de Granollers, divendres i dissabte.

A més, coincidint amb la Granollers Cup, també van instal·lar-se fonts a la via pública. I, davant el risc d'incendis, la Generalitat va prohibir la sega als camps durant l'onada de calor.

Edicions locals