Triats els nous residents del Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert

La convocatòria ha rebut 35 projectes de creadors d'11 països diferents

Cultura

Triats els nous residents del Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert
Triats els nous residents del Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert

El Centre d'Arts en Moviment (CAM) de Roca Umbert ja ha triat els creadors residents de la propera temporada. La convocatòria d'aquest suport a projectes vinculats al moviment va rebre 35 projectes de professionals del sector de la dansa, teatre i circ d’11 països diferents (Bèlgica, Uruguai, Finlàndia, Suècia, França, Itàlia, Alemanya, Xile, Japó i Israel), així com artistes provinents de diverses comunitats de l'Estat (País Valencià, Andalusia, Canàries, País Basc, Mallorca, Castilla y León, Madrid, Extremadura i Aragó).

Els guanyadors s'han repartit en cinc modalitats. En la de residència de recerca i creació en moviment –dirigida a projectes de recerca vinculats a les arts en moviment i que necessitin un espai de treball i estiguin en una etapa inicial– els seleccionats, es beneficiaran d’una estada al CAM d’un màxim de 4 mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional a càrrec de la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa, i una aportació econòmica de 1.500 euros. El guanyador ha estat el projecte Cossoc de Magí Serra Foraster.

Pel que fa a residència de recerca i creació en circ –dirigida a projectes de creació i recerca vinculat a les arts en moviment especialitzades en circ que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa d’iniciació– el guanyador ha estat Llar-Home, de Lara Renard García. Els projecte seleccionats es beneficiaran d’una estada al Centre d’Arts en Moviment per un màxim de quatre mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional i una aportació de 1.500 euros.

En residència de perfeccionament –dirigides a projectes de creació i de recerca vinclats a les arts en moviment que necessitin un espai de treball i que ja estiguin en etapa de finalització i perfeccionament– els dos projectes guanyadors són I am Bruce Lee, de Junyi Sun Wang, i Atlantis 2019/2010. Esbós d’un paisatge de Diana Gadish Bonàs. S’ofereix una estada al CAM per un màxim de 2 mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional i una aportació de 750 euros.

En residència de projectes artístics emergents –dirigida a projectes de creació i de recerca, amateur o en vies de professionalització, vinculat a les arts en moviment que necessiti un espai de treball i que estigui en una etapa d’investigació, creació i/o perfeccionament– els tres projectes guanyadors són Garbhassahay d’Elena Susilla Durán, El desig de ser un llimac (si els llimacs són cargols sense closca) acció primera, de Neus Masdeu Rubies, i Colectivo Xeieré de Blanca Tolsá Rovira. Els projectes seleccionats es beneficiaran d’una estada al CAM durant un màxim de 3 mesos amb un màxim de 4 hores al dia. 

Pel que fa a la cessió temporal per a projectes de moviment –dirigida a propostes de creació i de recerca vinculades a les arts en moviment, que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa d’iniciació, de perfeccionament i/o assaig del seu espectacle–, el projecte guanyador és La filla secreta del Che Guevara de Clara Cortés Soler. Els projectes seleccionats es beneficiaran d’una estada parcialment bonificada al Centre d’Arts en Moviment de fins a un màxim de dos mesos.

Els projectes guanyadors els ha seleccionat un jurat format per la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa (assessora del CAM); Gastón Core, director artístic de la Sala Hiroshima; Anna Giribet, directora artística de Fira Tàrrega; Johnny Torres, director artístic de La Central del Circ; una representant d’Arsènic, escola de teatre en residència a Roca Umbert; un tècnic/a del Teatre Auditori de Granollers i de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Està previst que les noves residències comencin durant el darrer trimestre de l’any, juntament amb el nou programa d'activitats del CAM.

Edicions locals