La família desnonada dilluns al barri Congost ha ocupat un altre habitatge

La PAH Granollers ho ha explicat en un comunicat, en què denuncia les dificultats d'accés al lloguer en condicions de mercat

Societat

Dilluns van ser desnonats de l'habitatge del barri Congost
Dilluns van ser desnonats de l'habitatge del barri Congost | CUP Granollers

La família que dilluns va ser desallotjada, a través d'un ampli desplegament policial, d'un habitatge del carrer Puiggraciós del barri Congost, ha tornat a ocupar un immoble. Així ho ha explicat la PAH Granollers en un comunicat en què denuncia les dificultats d'accés a un lloguer que pateixen moltes famílies.

Segons la PAH, l'Aicha i la seva família, davant la impossibilitat d'accedir a un lloguer en condicions de mercat i a "l'incompliment de les administracions –Generalitat i Ajuntament– d'oferir un reallotjament digne", han ocupat un altre habitatge, propietat d'una societat immobiliària que actualment estava buit.

Per a la PAH, l'opció d'una pensió temporal que ofereix l'Ajuntament "no és un reallotjament digne" i "denunciem que siguin les pròpies famílies les que hagin d'autotutelar-se els seus propis drets". "L'ocupació no és més que l'últim recurs i una solució d'urgència. El que la família vol és una vida estable en un habitatge de lloguer en funció dels seus ingressos, com estableix la llei 24/2015", assegura l'entitat, que ha ofert tot el suport a la família.

A més, la PAH ha assegurat que intentarà negociar un lloguer social de l'habitatge ocupat i ha "exigit a l'Ajuntament i la Generalitat que aprofitin el temps guanyat per buscar una alternativa habitacional digna per a la família".

Edicions locals